Снимка Флагман.бгБургас има огромен шанс да привлече водеща световна компания

...
Снимка Флагман.бгБургас има огромен шанс да привлече водеща световна компания
Коментари Харесай

Бургас с невероятен шанс да привлече завод за автомобили

Снимка Флагман.бг

Бургас има голям късмет да притегли водеща международна компания в автомобилостроенето. Това заяви пред Флагман.бг президентът 2012-2017 Росен Плевнелиев.

Той посочи, че през 2018 година се отваря невероятна вероятност пред страната ни, тъй като тук ще дойдат водачите най-големите компании в световен проект, които ще се срещнат с изискванията за разкриване на нови фабрики.

Голямата цел е в България да стъпят освен производители на съставни елементи, а фабрика за сглобяване на коли, посочи Росен Плевнелиев. По думите му Бургас разполага с всичко належащо, с цел да провокира интереса на стратегически вложител, който ще промени бизнес среда в града.

„ Бургас ще бъде една от доста дребното сполучливи дестинации, които ще предложим на фирмите от автомобилния бранш. Имате отлична подготовка. Кметът е приключил цялата работа с подготвянето на новата индустриална зона (визира Равнец, б.а.), където има голям терен и добра инфраструктура. Това ще даде триумф, с цел да притегли градът основен вложител ”, каза Росен Плевнелиев.

Росен Плевнелиев е в Управителния съвет (УС) на Българския авто клъстер и стратегически приготвя бранша за измененията, презентирайки България пред интернационалните компании. Последната среща в тази посока е била с фирмата-производител на марката БМВ.

Според президента 2012-2017 година в световен проект ще настъпят съществени промени, пазарът ще се промени доста през идващото десетилетие, което ще наложи използването на самостоятелни решения за клиентите.(ВИЖ ПОВЕЧЕ Пожарна охрана ТЕМАТА ТУК) Ще завоюва този, който е по-гъвкав, безапелационен бе Росен Плевнелиев.

Това е повода в България ще дойдат водещи международни компании в автомобилостроенето, които желаят да се нареждат добре в района.

„ Тук може да се осъществя една стратегическа инвестиция, да докараме в България фабрика за сглобяване на коли. Искрено се надявам това да се случи в идващите 2-3 години ”, добави Плевнелиев.

Пред Флагман.бг той акцентира, че е впечатлен от всичко, което е направило управлението на града през последните години.

„ По отношение на промишлености като осведомителните технологии Бургас прави доста и съм сигурен, че ще забележим съществено развиване. Например „ СофтУни ” отвори тук своите курсове, стотици млади бургазлии се учат на програмиране. Имате упоритостта да създадете първата в България гимназия по нововъведения. Това ще промени учебните стратегии по този начин, че да се приготвят фрагменти за специалностите на бъдещето. Всичко това е ужасно и съм уверен, че когато образованието прати верния сигнал, вложителите ще дойдат ”, каза още Росен Плевнелиев.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР