Снимка: Филип Станчев, ДневникВ демонтажа на Паметника на съветската армия

...
Снимка: Филип Станчев, ДневникВ демонтажа на Паметника на съветската армия
Коментари Харесай

БСП: Демонтажът на Паметника на Съветската армия е незаконен, ще искаме да се възстанови

Снимка: Филип Станчев, " Дневник "

В демонтажа на Паметника на руската войска виждаме противозаконни дейности от страната. Питаме къде е разрешението за градеж, къде е планът за реорганизация и реституция, Къде е проектът за сигурност и здраве? Това са наложителни документи, сподели през днешния ден пред публицисти общинският консултант от Българска социалистическа партия Иван Таков.

Той разгласи, че за нарушаванията ще бъдат сезирани всички институции, в това число дирекцията за строителен надзор и Министерството на културата. Таков разгласи, че Българска социалистическа партия ще изиска осъществяване на референдум за ориста на паметника.

На база противозаконните дейности по неговото унищожаване пък ще се изиска да бъде възобновен във типа, в които е бил. Разходите за това трябвало да бъдат платени от институциите, наредили противозаконните дейности.

" Това е български монумент, на български скулптори, изработен с парите на българските жители. Той през днешния ден коства 20 млн. лева С какво ще се размени той - с следващата арт апаратура от " Али експрес "? Не сме съгласни с това нещо ", добави Таков.

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР