снимка: ФейсбукСъветникът на Доналд Тръмп и негов зет - Джаред

...
снимка: ФейсбукСъветникът на Доналд Тръмп и негов зет - Джаред
Коментари Харесай

Съветник на Доналд Тръмп посети военна база в ОАЕ

снимка: Facebook

Съветникът на Доналд Тръмп и негов шурей - Джаред Къшнър, и други американски представители посетиха през днешния ден огромна американска военновъздушна база в Обединените арабски емирства, съобщи Асошиейтед прес.

Визитата в базата Ал Дафра, в която има и емирски водачи, се състоя броени часове преди от ОАЕ да излети назад за Израел самолетът, с който през вчерашния ден там дойде израело-американска делегация. Това беше първият пряк полет сред двете страни, нормализирали наскоро връзките си, предава Българска телеграфна агенция. 

По време на визитата в базата Къшнър, придружаван и от съветника по националната сигурност на Белия дом Робърт О`Брайън беседва с висшия представител на ОАЕ в региона на защитата генерал-майор Фалах ал Кахтани. Пред съпътстващи го публицисти Къшнър сподели, че чака нормализирането на връзките сред Израел и ОАЕ да има огромно значение за сигурността, без да навлиза в детайлности.

Зетят на Тръмп не носеше маска макар пандемията от ковид и се ръкуваше с водачите в базата.

В Иран аятолах Али Хаменей упрекна ОАЕ, че са направили изменничество както към арабския свят, по този начин и към районните страни, договаряйки договорката с Израел за нормализиране на двустранните връзки. Хаменей сподели, че това изменничество няма да продължи дълго.

Днес Израел и ОАЕ оповестиха и подписването на първото съглашение за съдействие между тях. То е в региона на банковото дело и финансите, съобщи ДПА.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР