Снимка: фейсбукПрез нощта облачността ще е разкъсана и валежи не

...
Снимка: фейсбукПрез нощта облачността ще е разкъсана и валежи не
Коментари Харесай

Кошмарен обрат във времето утре: Топло за декември през деня, но в полунощ...

Снимка: фейсбук

През нощта облачността ще е раздрана и превалявания не се чакат. Вятърът краткотрайно ще отслабне и ще се ориентира от запад-югозапад. Минималните температури ще са сред минус 1° и 4°, написа Канал 3.бг.

Утре облачността ще се усилва и след обяд от северозапад ще стартират валежи от дъжд, които до среднощ ще обзет съвсем цялата страна. През деня ще духа сдържан запад-югозападен вятър, само че по-късно след обяд ще стартира да се ориентира от северозапад и с него ще нахлува леден въздух. Максималните температури ще са сред 8 и 13°, тук-там в Предбалкана и по-високи. Вечерта, с понижението на температурите, тук-там във високите полета на Западна България, дъждът ще минава в сняг, само че ще е в развой на прекъсване. 

Над Черноморието облачността ще е забележителна и по здрач от север ще стартират валежи от дъжд. Ще духа сдържан югозападен вятър и с него дневните температури ще се покачат, оптималните ще са сред 10° и 14°. Температурата на морската вода е към 7°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В планините ще е прохладно, със мощен, по високите и открити елементи до плевел западен вятър, който вечерта ще се ориентира от север-северозапад. В следобедните часове ще има валежи от дъжд, на височина над 2200 метра – от сняг, вечерта и в по-ниските елементи. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 9°, на 2000 метра – към 3°.

През нощта против Коледа и на Коледа ще е прохладно, ще става студено. До обяд на обособени места в Южна и Източна България, по преминаващия леден атмосферен фронт, към момента едва ще превалява, най-вече сняг. От северозапад облачността ще се раздра и краткотрайно ще намалее. Минималните температури ще са сред минус 2° и 3°, оптималните – сред минус 1° и 4°.

В сряда и четвъртък облачността ще е раздрана, в множеството региони най-вече забележителна. Ще остане прохладно, на изолирани места ще превали слаб сняг. Минималните температури през първия ден ще се намалят, а дневните напълно едва ще се покачат.

Атмосферното налягане до вечерта ще се намалява, ставайки по-ниско от междинното за декември, след което ще стартира да се покачва.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР