Снимка: фейсбукПремиерът Бойко Борисов ще проведе важни разговори с висши

...
Снимка: фейсбукПремиерът Бойко Борисов ще проведе важни разговори с висши
Коментари Харесай

Борисов на важна среща с най-големите в US бизнеса

Снимка: фейсбук

Премиерът Бойко Борисов ще организира значими диалози с висши ръководители на американските компании AT&T, AES, Citibank, IBM, General Electric, Гугъл, Фейсбук, Merck, MetLife, Motorola Solutions, UPS и други в границите на визитата си във Вашингтон, написа Труд.

Малко след срещата с американския президент Доналд Тръмп, която стартира в 14.00 часа локално време (21,00 часа българско, б.р.), Борисов ще се включи в бизнес-среща по покана на Търговската камара на Съединени американски щати – AmCham и Американската комерсиална камара в България.

На нея ще се обсъдят въпроси от съвместен стопански интерес, бизнес климата у нас, както и опциите за нови американски вложения в България, прецизираха от прессофиса на Американската комерсиална камара на Съединени американски щати.

Срещата в AmCham обявена преди дни и от Н.Пр. Посланикът на Съединени американски щати у нас Херо Мустафа, която заяви, че от Вашингтон имат подготвеност да изпратят екип от енергийни специалисти, които да оказват помощ за развиването на България като енергиен център на Балканите.

Експертите ще посетят АЕЦ „ Козлодуй “ и „ Белене “, както и хранилищата за газ в страната.

Точно General Electric са най-големият производител на турбини в света и от там към този момент обявиха интерес към АЕЦ „ Белене “ с вероятно присъединяване в реализацията на плана като инженер и снабдител на турбините.

Източник от Белия дом проговори какво ще изиска Тръмп от Борисов

Сградата на Търговската камара на Съединени американски щати е ситуирана против Белия дом. Във форума ще вземат участие и президентът на AmCham Оливие Маркет и изпълнителният й шеф Петър Т. Иванов.

Българският министър-председател ще бъде посрещнат от Майрън Брилиънт, изпълнителен вицепрезидент по интернационалните въпроси на Търговската камара на Съединени американски щати, както и от Марджъри Чоринс, старши вицепрезидент по европейските въпроси на Камарата.

Търговската камара на Съединени американски щати е най-влиятелната бизнес-организация в страната с над 3 милиона компании-членове.

Фокус на срещата са капиталовите благоприятни условия в България и удобният бизнес-климат в страната, който подкрепя директните задгранични вложения у нас.

Делегацията от Американската комерсиална камара ще показа опитът на американския бизнес в България, смисъла на вложенията от Съединени американски щати и тяхната значимост както за заинтригуваните страни, по този начин и за локалната стопанска система.

Преките задгранични вложения демонстрират въздействието на американската стопанска система върху вложенията от България в Съединени американски щати.

В числово изражение данните са следните: общият размер на ПЧИ от Съединени американски щати за 2017 година е в размер на 848 милиона щатски $.

За същия интервал български компании са вложили 28 милиона щ.д. в Съединени американски щати.

Продажбите на задгранични компании по предварителни данни от Съединени американски щати в България са за към 2,4 милиарда $ за 2017 година

Износът на артикули от България към Съединени американски щати също демонстрира позитивна наклонност. Изнесли сме артикули за близо 659 милиона щ.д., и сме внесли от Съединени американски щати артикули за едвам 382 милиона щ.д.

Като любопитна детайлност е и фактът, че България изнася едвам 1.5% от общия размер артикули от Европейски Съюз към Съединени американски щати в границите на директния експорт, само че в случай че се приспадне вътрешно-европейските вериги на доставката, тогава този размер се съвсем утроява до 4% от всички български артикули изнасяни за Съединени американски щати, демонстрират данните на AmCham.

Подобна е е и със Съединени американски щати: директният експорт от Съединени американски щати за България е 0.8% от общия размер артикули за България, а когато се регистрира и износа през трети страни от Водоснабдителна система, тогава размерите нарастват до 2.1%.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> -->
НАПИШИ КОМЕНТАР