Снимка Фейсбук/Стойчо СтойчевДоц. Стойчо Стойчев изрази мнение какво правителство може

...
Снимка Фейсбук/Стойчо СтойчевДоц. Стойчо Стойчев изрази мнение какво правителство може
Коментари Харесай

Доц. Стойчев: Най-вероятно ще бъде съставено правителство на малцинството

Снимка Фейсбук/Стойчо Стойчев

Доц. Стойчо Стойчев изрази мнение какво държавно управление може да бъде образувано.  Най-вероятният сюжет след започване на работата на 45-ото Народно заседание (президентът Румен Радев насрочи първото съвещание за 15 април) е да бъде формирано държавно управление на малцинството, без значение коя политическа мощ ще се нагърби с това. Едва ли ще има кабинет на ГЕРБ, тъй като всички останали заявиха подготвеност да не го поддържат.

Това разяснява политологът доцент Стойчо Стойчев.

Политическа партия ГЕРБ ще показва решителност да поеме изпълнителната власт, само че няма да ѝ разрешат другите парламентарни партии. Заявената поддръжка за " ИТН " от страна на огромни партии е белег на тяхното бягство от отговорност. Защото те не са в Народното събрание, с цел да поддържат, а да осъществят свои намерения``, добави Стойчев.

Това е като сключване на бял лист. Предстоят тежки времена и всички желаят различен да е виновен за възможен растеж на безработицата и в цените, спад в приходите и така нататък При тези непримирими политически лагери политиката на Слави Трифонов за странене, по-малко звук – евентуално е печеливша тактика. Нищо чудно това да е за повишение на аудиторията на неговата телевизия. За мълчанието има и друго пояснение – че в партията не са очаквали толкоз гласове и доверие на изборите, че процентите въпреки всичко ги прави подвластни от непозната поддръжка в Народното събрание. Изолацията на Трифонов (заради карантина) води до парадокса при оповестена непозната поддръжка на " ИТН " той самият да не е декларирал поддръжка на възможното си държавното управление, означи още политологът.

" Досега - от 1990 година насам, постоянно се е съставяло държавно управление, без значение от сложността на договарянията. Ако не от първия мандат, то от третия. Ако Трифонов осъществя от втория – ще е казус у нас след 10 ноември. Склонен съм да имам вяра, че най-после президентът ще образува някаква работеща формула на властта. Но забавно е символно той на кого ще даде третия мандат. Президентът се образува като различен център на властта на Бойко Борисов. Реално същинската съпротива на Борисов се споделя Румен Радев. Какво ще направи той е основно и за неговата бъдеща политическа кариера``, изясни Стойчев.

По думите на доцент Стойчев по-малко евентуално да се връчи третият мандат на Българска социалистическа партия и по-логично – на " Демократична България " или Мая Манолова, написа Novini.bg.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР