Снимка: Фейсбук/Стела НиколоваНазрява скандал между Пристанище Варна ЕАД и депутат

...
Снимка: Фейсбук/Стела НиколоваНазрява скандал между Пристанище Варна ЕАД и депутат
Коментари Харесай

„Пристанище Варна“ ЕАД: Стела Николова изнася неверни данни за нас

Снимка: Фейсбук/Стела Николова

Назрява скандал сред " Пристанище Варна " ЕАД и народен представител от парламентарно показана партия.

„ Пристанище Варна “ ЕАД излезе с публично изказване във връзка отправени внушения на депутатката от Демократична България Стела Николова. Според тях е изнесла погрешни данни за пристащитето, макар поисканите от нея данни от тях, като манипулитвно е генерирала подправени вести, написа tribune.bg.

Ето и позицията на „ Пристанище Варна “:

Днес за следващ път станахме очевидци на изнесени в общественото пространство погрешни данни по отношение на „ Пристанище Варна “ ЕАД от госпожа Стела Николова, понастоящем към този момент в качеството й на депутат.

Манипулативното поднасяне на информация, водещо до генериране на подправени вести, постанова незабавната реакция на управлението на пристанището.

След като изпратихме отговор по следващия заложен от госпожа Стела Николова въпрос, през днешния ден с учудване видяхме, че същата е изнесла данни, че паркингът на пристанището е предан за 1 000 лева наем на месец. Днес госпожа Николова изнесе открит урок по основаване и разпространение на подправени вести – един все по-сериозен недостатък на актуалното общество, против който всеки демократично мислещ човек би следвало да се опълчва по всевъзможен метод. Тя сподели образно по какъв начин е допустимо да се извади една минимална част от информацията, с цел да се внушат на аудиторията мечтаните от създателя послания. Разчита се на това, че публиката няма да си направи труда да прочете приложения към поста материал, което за жалост, се случва.

Ето какво действително се вижда от справката, която госпожа Николова е приложила и която е изпратена от „ Пристанище Варна “ ЕАД:

Месечните доходи от площи за паркиране на територията на Пристанище Варна изток, са в размер на 18 001 лева Тези площи включват следните обекти:

1. „ Паркинг Морска гара “, с повърхност от 530,23, който госпожа Николова е цитирала в поста си. Очевидно е, че това не е паркингът, който варненци припознават като този на Морска гара, а секторът, ситуиран пред самата постройка на Морска гара.

2. „ Паркинг пристанище Варна изток “, който е предан за 8 915 лева на месец – това е точно огромният паркинг, който множеството варненци назовават „ паркинг на Морска гара “.

3. Паркинг Морска гара Яхт-клуб

4. Паркинг пристанище Варна изток магазии

Цялата тази информация е правилно предоставена на народния представител, само че тя реши да я използва по допустимо най-грозния метод, изваждайки по лична преценка най-ниската сума от изпратената информация и заблуждавайки аудиторията, която й има вяра, че „ паркингът е предан за 1000 лева “.

В случай че някой има подозрения, че сумите са занижени, следва да има поради, че същите се дефинират от лицензиран оценител, с чиято оценка възложителят е привързан и надлежно – тя е и първичната тръжна цена на оповестените търгове за отдаване чартърен на площите. Както споменахме в отговора си, процедурите се организират по реда на ЗДС и ППЗДС, които плануват точно това.

Разбираме и изцяло споделяме нуждата от надзор върху активността на сдружението, само че изрично се противопоставяме на всевъзможни опити за операция на публичното мнение и уронване на престижа на Пристанище Варна ЕАД. Призоваваме госпожа Николова да предприеме незабавни ограничения и да поправя изнесените погрешни изказвания, като изясни на гласоподавателите си повода, заради която ги е подвела. "   

 



Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР