снимка: Фейсбук/От вчера следобед българските военновъздушни сили участват в гасенето

...
снимка: Фейсбук/От вчера следобед българските военновъздушни сили участват в гасенето
Коментари Харесай

Втори ден вертолет „Кугър“ помага за гасенето на боровата гора край Розино

снимка: Фейсбук/

От през вчерашния ден следобяд българските военновъздушни сили вземат участие в гасенето на пожара край карловското село Розино с вертолет AS 532 AL Cougar, който извърши 6 пуска и по този начин разпръсна над 25 тона вода над огъня. Това оповестиха от Военновъздушни сили на страницата си във Facebook. Гасенето на пожара през вчерашния ден продължи 4 часа и 25 минути. За зареждане на системата за пожарогасене „ bambi bucket ” с вода беше употребен язовир „ Мурла ”.

В 7:05 ч. тази заран вертолетът AS 532 AL Cougar от състава на 24-та авиационна база излетя още веднъж, с цел да продължи присъединяване си в гасенето на пожар, обхванал борова гора в труднодостъпната околност.

„ Военнослужещи от 24-та авиационна база за втора поредна седмица интензивно се включват в гасене на горски пожари с вертолет. Екипажите работят при извънредно сложни условия и сполучливото осъществяване на дилемите в помощ на популацията потвърждава положителната им подготовка “, допълват от Военновъздушни сили.

 



Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР