Снимка: Фейсбук, Николай СлатинскиГоце Делчев би се срамувал, сигурен съм,

...
Снимка: Фейсбук, Николай СлатинскиГоце Делчев би се срамувал, сигурен съм,
Коментари Харесай

Проф. Слатински: Гоце Делчев би се срамувал, че България остави по-малката си сестра на улицата

Снимка: Facebook, Николай Слатински

" Гоце Делчев би се срамувал, сигурен съм, в случай че България вместо да помогне на по-малката си сестра да влезе в обществото на естествените, демократични, разрастващи се, изповядващи сходни правила и полезности нации, я остави на улицата, където върлуват кварталните банди и господства законът на джунглата… ", това коментира проф. Николай Слатински във Facebook. 

Ето целият текст на неговия коментар по тематиката за напрежението сред България и Северна Македония:

" България оповестява решението си да блокира РСМ по пътя към Европейски Съюз. "

Жалко, доста тъпо!

Да изпаднем в такава изолираност, да станем нарицателно за дебелоглав и допотопно, архаично мислене!
Да се конфорнтираме с европейските полезности и правила.

И то тъкмо когато всички в Европейски Съюз ни разискват със запушени носове какъв брой все по-проолигархични и корумпирани, недемократични и ориенттализиращи се ставаме!

И то тогава, когато всичко в стопанската система и финансите ни зависи от великодушните европейски дотации с цената на оцеляване на страната ни.

Да се бориш за пожеланото от теб минало, когато другите се броят за мечтаното от тях бъдеще…

И защо? Да не би да смятате, че министър председателят ги схваща всичките тези тънкости в нашата история, памет, психика и еднаквост, свързани с Македония!?

Ами!
За това му липсват най-малко четири неща – познаване на историята, задълбочено обучение, модерна, многопластова просвета, както и семеен сантимент към Македония.
Той го прави с цел да запази жалката си, крепяща се на косъм коалиция. На косъм, който държи дамоклевия меч на идната му изборна злополука.

Пиша всичкото това като човек, обвързван родово и кръвно с Македония, като човек, в къщата на чийто дядо, съгласно фамилните предания, е идвал огромния българин Гоце Делчев.

Ще стане ли Гоце Делчев по-малко български патриот и бунтовник, в случай че някой някъде твърди бездоказателствено нещо друго?!

Гоце Делчев би се срамувал, сигурен съм, в случай че България вместо да помогне на по-малката си сестра да влезе в обществото на естествените, демократични, разрастващи се, изповядващи сходни правила и полезности нации, я остави на улицата, където върлуват кварталните банди и господства законът на джунглата…

Сега сходно наше премиерско поводение е неевропейско, прекомерно неевропейско. Утре то ще се счита за срам, лепнат върху лицето на България.
На България, която първа призна независимостта на Македония. Аз бях в залата на Народното събрание, когато това се случи. И станал прав приветствах историческото и европейско решение! То бе решение на запътила се към новото си демократично бъдеще България. Сега България е затънала в патреотарско, недемократично, надменно и деструктивно настояще.

Как бих желал да пребивавам в друго настояще! Но би трябвало да пострадвам душевно в сегашното, което ми натрапиха тези жалки еднокнижници! "

 



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР