Снимка Фейсбук/Марияна НиколоваМнистърът на туризма съобщи новина, която ще зарадва

...
Снимка Фейсбук/Марияна НиколоваМнистърът на туризма съобщи новина, която ще зарадва
Коментари Харесай

Марияна Николова: От февруари стартират полети Варна - Истанбул

Снимка Фейсбук/Марияна Николова

Мнистърът на туризма заяви вест, която ще зарадва тези, които желаят да стигнат за допустимо най-кратко време до столицата на Турция. От началото на другия месец те ще могат да летят до Истанбул и от Варна.

Турските туристи доста харесват България – изключително зимните курорти и спа дестинациите. Това заявих по време на срещата с

Мехмет Гюркайнак, шеф за България на Turkish Airlines. Двамата обсъдихме развиването на туристическия бранш сред двете страни.Турция е един от най-важните ни пазари както за произлязъл, по този начин и за входящ туризъм. Туристическият отрасъл е най-силно обиден от пандемията от COVID-19 и в тази връзка всеки един екскурзиант, който идва у нас, е структуроопределящ, показах по време на срещата.

От своя страна Мехмет Гюркайнак ме осведоми, че сега се реализират 8 полета седмично от София до Истанбул, а от февруари предстоят да започват и полети от Варна до Истанбул – всеки петък и понеделник. Той обясни още, че в България има доста прелестни места, които съставляват интерес за посетителите както през зимата, по този начин и през лятото. Директорът на турските авиолинии за България изрази вяра, че след имунизацията ситуацията в бранша ще се усъвършенства. Той ми благодари и за дейната работа по време на пандемията и политиката ѝ по отношение на PCR тестванията.

По време на срещата бе разисквана и опцията за организирането на журналистически турове сред двете страни, както и от и до други страни, предпочитани за развиването на туризма у нас, написа Марияна Николова в персоналния си профил във фейсбук.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР