Снимка Фейсбук/Мария ЗахаровПо-рано външният министър Лавров обяви, че Русия се

...
Снимка Фейсбук/Мария ЗахаровПо-рано външният министър Лавров обяви, че Русия се
Коментари Харесай

Русия прави списък на неприятелските държави

Снимка Фейсбук/Мария Захаров

По-рано външният министър Лавров разгласи, че Русия се готви да наложи наказания на Съединени американски щати.

Русия стартира основаването на лист на неприятелските страни, на които е неразрешено да наемат съветски жители за работа в дипломатически задачи и Съединени американски щати са измежду тях. Това съобщи представителят на съветското външно министерство Мария Захарова по телевизионния канал " Россия-1 ", съобщи ТАСС.

„ Както знаете, през вчерашния ден беше оповестен указът на президента [Владимир Путин], който съдържа цялостен набор от ограничения за осъществяване на към този момент съществуващите федерални закони, според които тези страни, които са оповестени за вражески, не могат да наемат съветски жители като личен състав за своите дипломатически и консулски представителства.

Какви са тези вражески страни? Списъкът се изготвя сега. Както разбираме, цялата история стартира с следващата вълна от недружелюбни стъпки от Щатите... Както разбирате и мога да потвърдя това, естествено Съединени американски щати са в този лист “, сподели дипломатът.

" Ще научите за останалите страни незабавно след публикуването на държавното разпореждане и появяването на съответния лист ", означи тя.

Захарова акцентира, че указът на президента е ответна мярка против враждебните стъпки на други страни.

" Винаги сме подчертавали, че нашата външна политика е безусловно мирна. Но също по този начин постоянно сме подчертавали, че всички стъпки, които ние считаме за недружелюбни и враждебни, в никакъв случай няма да останат без отговор.

Това не са нападателни стъпки от нашата страната, това е отговор и отбрана на страната ни от враждебни и недружелюбни стъпки от тези, които се занимават с нас, и тези, които по някакъв метод се пробват да спрат развиването ни: посредством политиката за ограничение и посредством опитите за изолираност “, изясни тя.

Руският президент Владимир Путин подписа в петък указа за противопоставяне на считаните за вражески дейности на други страни. Съгласно документа страните от листата ще са изправени пред ограничавания или цялостна възбрана да наемат съветски жители в дипломатически, консулски или държавни институции на съответните страни. Правителството ще дефинира броя на лицата, които могат да бъдат наети в задгранични задачи.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР