Снимка: Фейсбук/#ГАZwithmeПротестиращи под прозорците на президента Румен Радев и тази

...
Снимка: Фейсбук/#ГАZwithmeПротестиращи под прозорците на президента Румен Радев и тази
Коментари Харесай

Протест срещу желанието на служебното правителство да обвърже отново България с Русия чрез „Газпром“

Снимка: Фейсбук/#ГАZwithme
Протестиращи под прозорците на президента Румен Радев и довечера ще се възпротивят на желанието на служебното му държавно управление да обвърже още веднъж България с Руската федерация посредством „ Газпром “. Поредната проява под наслов #ГAZwithme ще стартира в 18 ч пред президентството, на бул. „ Дондуков “ 1. Тя ще се включи в 20 часа в мирното шествие за независимост и самостоятелност, проведено от украинци в България.

В дни на Независимостта на Украйна, от президентството шествието ще премине през централни софийски булеварди и ще стигне до паметника на украинския стихотворец Тарас Шевченко на площад „ Възраждане “, където ще бъдат положени цветя.

„ Демократична България “ прикани членовете и симпатизантите си за поддръжка на митинга.

„ Лъжа е, че газът от “Газпром ” ще бъде на ниска цена. Лъжа е, че той е сигурен – Кремъл го стопира и понижава и сега на редица европейски страни. Лъжа е, че въпросът за съветския газ е единствено стопански – той е оръжието на путинова Русия да подчинява Европа ”, се споделя в апела на “Демократична България ”.

Вчера Демократична България се разгласи изрично срещу връщането на “Газпром ” като снабдител на газ за България и настоя за ясна позиция по дейностите на служебното държавно управление от всички политически сили, които се дефинират за изповядващи евроатлантически полезности.

“Призоваваме тишината на политическите сили, които ще вземат участие в идните парламентарни избори, да спре и да отворим необятно очите си за настъпващото изменничество на служебния кабинет ”, се споделя в позиция на обединяването. В нея “Демократична България ” зададе 6 въпроса на президента Румен Радев, чийто длъжностен кабинет пое курс към възобновяване на доставките на газ от “Газпром ”.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!19ТАГОВЕ предходна статияВАШИЯТ КОМЕНТАР Моля въведете коментар!Моля въведете името си тук Запомни ме при идващ коментар

,, 24.08.2022, 11:50
24.08.2022, 11:06
24.08.2022, 10:17
24.08.2022, 09:31
Последни публикации-24.08.2022, 12:20-24.08.2022, 11:50-24.08.2022, 11:06Партньори
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР