Снимка Фейсбук/Атанас СкатовПриятел на Атанас Скатов разкри какъв човек е

...
Снимка Фейсбук/Атанас СкатовПриятел на Атанас Скатов разкри какъв човек е
Коментари Харесай

Приятел на Атанас Скатов: Опитват да омаловажат успехите му

Снимка Фейсбук/Атанас Скатов

Приятел на Атанас Скатов разкри какъв човек е бил алпинистът и изрази отчаяние, че доста хора сякаш не признават това, което е постигнал. Първоначално инспекторът в " Пътна полиция " Диян Митев от Сливен е единствено обожател на Скатов и взима подпис от него. " След като реализирах контакт с него, той незабавно обърна от Вие на " ти ". Добронамерен, с чисто сърце, приема хората другарски. Още след първата ни среща си допаднахме, свързваше ни любовта към планината, към природата. За мен беше огромна чест и привилегия да се срещнем ", описа Митев.

Наско всеки ден беше в планината край Сливен - пешком, с велосипед, тичаше, всеки ден спортуваше. Когато съм имал опция, съм го придружавал в тези негови тренировки. Аз също цялостен живот спортувам, за мен беше по-различно да преоткрия планината ", спомня си близкият другар на Скатов.

Според Диян Митев, с персоналния си образец алпинистът е посочил, че нещата, които желаем да реализираме, не са невъзможни - просто би трябвало да имаме вяра мощно в фантазиите си и да се потрудим крепко, с цел да ги осъществяваме. На Атанасовден (18 януари) Диян поздравява Скатов, а това остава и последният им диалог преди съдбовната офанзива на К2. Митев е на мнение, че има опити за омаловажаване на триумфите на алпиниста. По думите му не е почтено да се разясняват такива достижения и да се споделя, че Скатов не е бил задоволително квалифициран.

" В доста от случаите се е принуждавал да продава персонално имущество, с цел да може да дофинансира и да замине на експедиция. Много обичаше живота. Наско нееднократно е казвал, че преди всичко е да се върне жив и здрав. Няма по какъв начин да се допуска, че е очаквал нещо неприятно да се случи. Винаги с положителна настройка, има вяра в триумфа, само че не непременно ", показа за " България Он Еър " Митев.

Той се надява Наско да бъде запомнен като ухилен човек, който обича природата и хората. Да бъде запомним с неговите достижения и идеята му да опазим природата, написа Novini.bg.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР