Снимка: Фейсбук/Алексей НавалниСветовната организация Амнести Интернешънъл предупреждава, че Русия убива

...
Снимка: Фейсбук/Алексей НавалниСветовната организация Амнести Интернешънъл предупреждава, че Русия убива
Коментари Харесай

Предупреждават, че Москва убива бавно Алексей Навални

Снимка: Фейсбук/Алексей Навални

Световната организация " Амнести Интернешънъл " предизвестява, че Русия убива постепенно Алексей Навални. Според тях, видният опозиционер на Кремъл е затворен при условия, които може би постепенно го убиват.

Навални е подложен на изтезания, в това число отнемане от сън и без достъп до доктор, на който може да се довери в пандиза.

" Русия, съветските управляващи, може да го слагат в обстановка на мудна гибел и да се опитат да скрият какво се случва с него ", съобщи Агнес Каламард, общоприет секретар на Amnesty International, пред Ройтерс преди публикуването на годишния отчет на групата. " Те към този момент са се пробвали да го убият, в този момент го задържат и постановат условия в пандиза, които граничат с мъчения. "

Припомняме, че юрист на Навални удостовери, че съветският опозиционен водач е " съществено болен " след появяването на информация, че е трансфериран в лазарета към наказателната колония с респираторно заболяване. Навални също е тестван за ковид, осведоми " Гардиън ".

Критикът на Кремъл заяви през вчерашния ден, че кашля и има температура от 38,1 градуса по Целзий. Няколко пандизчии са лекувани от туберкулоза, разгласи Навални. Часове по-късно вестник " Известия " писа, че опозиционерът е изместен в лазарета, където е тестван за ковид и други болести.

Адвокат на Навални разгласи, че член на адвокатския екип се е видял с съветския опозиционер във вторник и той е бил в " много неприятно положение ". Миналата седмица Алексей Навални разгласи гладна стачка поради отвод да получи достъп до доктор.

Навални бе арестуван на летище " Шереметиево " в Москва по-малко от час след идването си от Германия, където се възстановяваше 5 месеца от отравяне с новичок, което се допуска, че е по заповед на президента Владимир Путин.

Руски съд постанови, че той би трябвало да лежи в пандиза 2 година и 8 месеца за нарушение на условна присъда от 2014 година Преди 7 година Навални бе наказан условно на 3 година и 6 месеца затвор, само че срокът на отнемане от независимост е понижен, защото съвсем година опозиционерът бе под домакински арест. Той излежава присъдата си в наказателна колония на към 100 километра източно от Москва.

Критикът на Кремъл и деятел против корупцията се разболя след качването си на аероплан в Сибир през август 2020 година По-късно той бе приет в болница в Берлин. Германия твърди, че има доказателства, че Навални е токсичен с новичок, само че Москва отвръща, че лекарите не са разкрили следи от отрова.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР