Снимка Фейсбук/Алексей НавалниПроцесът започна на 5 февруари. Руският опозиционер отхвърля

...
Снимка Фейсбук/Алексей НавалниПроцесът започна на 5 февруари. Руският опозиционер отхвърля
Коментари Харесай

Руският опозиционер Алексей Навални се защити днес при явяването си пред съда

Снимка Фейсбук/Алексей Навални

Процесът стартира на 5 февруари. Руският опозиционер отхвърля обвиняванията и споделя, че делото е политически стимулирано.

Руският опозиционер Алексей Навални се отбрани през днешния ден при явяването си пред съда по обвинявания, че е обидил деец от Втората международна война.

Процесът беше пресечен предходната седмица поради здравословни проблеми на ищеца, съобщи ДПА.

За какво е делото? Миналата година телевизия Russia Today излъчваше агитационен клип за препоръчаните от Путин поправки в съветската конституция, които му дават право да се кандидатира още веднъж за президент. Навални назова участниците в клипа  " срам за страната и предатели ". Оказа се, че единственият афектиран от думите му е 94-годишен деец, който също взе участие в пропагандното видео.

Навални през днешния ден сподели на съдийката:  " Разбрах за какво сте определена за арбитър! Очевидно в Бабушкинския съд са провели кастинг кой е най-безскрупулният арбитър измежду нас. "

Според него тя би трябвало да се върне в учебно заведение, с цел да се запознае по-добре с съветските закони.

Ветеранът, който според Навални е просто " марионетка " в процеса, не се яви през днешния ден пред съда. 

Адвокатът на 94-годишния мъж чете биографията му в продължение на 20 минути и посочи неговите военни подвизи, а Навални възрази, че това няма нищо общо с делото.

Опозиционерът означи също по този начин, че възрастният мъж е бил преднамерено оставен на открито при температура минус 15 градуса по Целзий.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР