Снимка Фейсбук/Алексей НавалниПетел продължава да следи какво се случва с

...
Снимка Фейсбук/Алексей НавалниПетел продължава да следи какво се случва с
Коментари Харесай

Лавров: Германия не е предавала на Русия биологичен материал на Навални

Снимка Фейсбук/Алексей Навални

" Петел " продължава да следи какво се случва с Алексей Навални, откакто се прибра в Русия. Днес човек на почитан пост в страната обяви поредна вест за руския опозиционер.

Руският външен министър Сергей Лавров опроверга информацията, че Берлин е предал на Москва биологичен материал на блогъра Алексей Навални, съобщи ТАСС.

" Не знам от кое място сте взели тази информация, че Германия ни е предавала мостри от негова тъкан, биологичен материал. Това не е правилно ", сподели съветският първи посланик на днешната си огромна конференция за активността на съветската дипломация през 2020 година

По думите му в отговора, който Германия е изпратила на Русия преди три дни, " е казано единствено, че по-долу се привеждат сведения, получени от самия Навални и неговата жена Юлия. " Няма никакъв биологичен материал, нито бутилки, за каквито става дума, не разполагаме даже с резултати от разбор, нито с токсикологична експертиза, нищо от това няма ", акцентира министърът.

" Ако някой ви е споделил, че са ни дали дреха, бутилки, негов биологичен материал, то значи сте били излъгани. Случват се такива неща "

Лавров добави, че ще бъде формирано наказателно дело по случая, в случай че Русия получи доказателства, че Навални е бил токсичен. Той акцентира, че предварителната инспекция не е разкрила учредения за това.

В изявлението си Лавров, съобщи, че мненията на западните политици за връщането в Русия на Навални целят да отвлекат вниманието от дълбоката рецесия, в която се озоваха страните им, отбелязва Българска телеграфна агенция.

" Видяхме по какъв начин през вчерашния ден сграбчиха вчерашната вест за връщането на Навални в Руската федерация. Направо се усеща с каква наслада текат мнения под индиго. С наслада, тъй като това очевидно разрешава на западните политици да си мислят, че по този метод ще съумеят да отвлекат вниманието от извънредно дълбоката рецесия, в която се озова демократичният модел на развиване ", сподели той.

Лавров прикани вместо това " в противен случай, да се играе почтено и да се търсят в едно почтено и равноправно съдействие благоприятни условия за решение на свои вътрешни проблеми ". Днес никой не може да се оправи с проблемите си независимо, без присъединяване на интернационалните многостранни формати, съобщи той.

По думите му западните елити " в опит да решат някакви свои вътрешнополитически проблеми и задания на вътрешнополитическите битки интензивно търсят външни врагове и ги намират в Русия, Китай, Иран, Северна Корея, Куба, Венецуела. Този лист от страни е добре прочут ", посочи Сергей Лавров.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР