Снимка: Файненшъл таймс“Българи и румънци са повишили рекордно броя на

...
Снимка: Файненшъл таймс“Българи и румънци са повишили рекордно броя на
Коментари Харесай

Българи и румънци залели пазара на труда във Великобритания

Снимка: „ Файненшъл таймс “

Българи и румънци са повишили рекордно броя на европейските жители, които работят в Обединеното кралство,, заяви в. " Файненшъл таймс ". През последната година те са станали 337 000, което е нарастване с 25%. Двете страни имат свободен достъп до английския пазар на труда от 2014 година
Официални данни демонстрират, че 2,37 милиона жители на страни членки на Европейски Съюз са работили на острова сред април и юни тази година, което е увеличение със 126 000, в съпоставяне със същия интервал на 2016 година. Това е връх през последните две десетилетия, откогато се води такава статистика.
Вестникът цитира анализатора по трудови въпроси Джъруин Дейвис, съгласно който „ числата не трябва да са изненадващи, тъй като английската стопанска система към момента генерира нови работни места, а заплатите, предлагани на българи и румънци продължавата да бъдат обилни в съпоставяне това, което биха им платили в родните им страни “.
Общо обаче има спад на работещите във Англия от Източна Европа, в това число от Полша, Литва и Латвия. Те са намалели от малко над 1 милион през второто тримесечие на 2016 година до 997 000 през същия интервал на тази година.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР