Снимка: ЕвропарламентътТова, което хората от страните в ЕС очакваха, вече

...
Снимка: ЕвропарламентътТова, което хората от страните в ЕС очакваха, вече
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен: ЕК даде разрешение за достъп до пазара на ваксината срещу ковид. Тя идва от Белгия

Снимка: Европарламентът

Това, което хората от страните в Европейски Съюз чакаха, към този момент е реалност. Добрата вест разгласи персонално Урсула фон дер Лайен.  Европейската комисия даде през днешния ден авансово позволение за достъп до пазара на Европейски Съюз на имунизацията против COVID-19 на производителя Pfizer.
„ Решението ни се основава на научни доказателства за сигурността и успеваемостта на имунизацията “, съобщи ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен. Германката означи, че на 6 януари следващата година се чака утвърждение и за имунизацията на " Модерна ".


Фон дер Лайен уточни, че първата утвърдена в Европейски Съюз ваксина против новото заболяване е плод на европейски триумф поради работата на лабораториите на немската компания " Бионтех " в създаването на имунизацията.

Тя добави, че откривателите са получили от Европейски Съюз 9 милиона евро в последните години за развиване на технология за ваксина, а през юни тази година им е възложен заем от Европейската капиталова банка за 100 млн. Евро.

Председателят на Европейска комисия посочи, че първите колета от утвърдената ваксина потеглят от индустриални цехове в Белгия. Очаква се те да доближат всички европейски столици, тъй че ваксинирането да стартира на 27-29 декември, написа Българска телеграфна агенция.
 

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР