Снимка: ЕССледвайте Гласове в .Очаквам народните представители да изпълнят дълга

...
Снимка: ЕССледвайте Гласове в .Очаквам народните представители да изпълнят дълга
Коментари Харесай

Радев: Ако така продължава, ще доведем до пълен блокаж на държавата

Снимка: Европейски Съюз
Следвайте " Гласове " в.

Очаквам народните представители да изпълнят дълга си към българските жители и към страната, и да конституират парламент. Проблемите, които би трябвало да се вземат решение, са доста. Висшият правосъден съвет, Инспекторатът към Висш съдебен съвет, Конституционният съд и Българска народна банка работят в повърхностен състав или с изминал мандат. Ако по този начин продължаваме, ще доведем до цялостен блокаж на страната, разяснява президентът в Брюксел.
Президентът Румен Радев заяви, че е разговарял още веднъж с холандския министър председател Марк Рюте за присъединяването на България към Шенген. Имахме още веднъж много изчерпателен диалог, съобщи държавният глава пред български публицисти в Брюксел преди началото на втория ден от съвещанието на Европейския съвет, оповестява кореспондентът на Българска телеграфна агенция Николай Желязков.
Румен Радев означи, че чешкият министър председател Петър Фиала се е заел изрично през декември чешкото председателство на Съвета на Европейски Съюз да работи по всички процедурни механизми, тъй че да се търси решение на този въпрос. Изборите в Нидерландия са напролет. Това е сложна тематика, само че Нидерландия към този момент е сама, това е най-важното, съобщи Радев.

В Европейския парламент 15 евродепутати от Нидерландия гласоподаваха " за " и единствено четирима - " срещу ", означи той във връзка утвърдената от Екологичен потенциал нова резолюция с апел България и Румъния да бъдат признати в Шенген до края на годината. Това ясно демонстрира, че България и Румъния стават пленник на вътрешната политика в Нидерландия и това няма да издържи дълго, разяснява Радев. Най-важното е, че имаме позитивен резултат от инспекцията, че всички страни към този момент застават зад България. Важно е да имаме тази поддръжка, тя ще докара до действителен резултат, заключи президентът.
По думите му, е належащо в допълнение разяснение какво значи във времена на икономическа рецесия България да стои с блокирани граници. Когато за нашата стопанска система, за стопанската система на Европа, е значимо бързото придвижване на хора, артикули, услуги и капитали - сега срещаме излишно затормозяване, уточни президентът. Той благодари на Министерство на вътрешните работи, на всички служби и институции, които са работили и показали България по извънредно добър метод при новата инспекция за работата по българските външни граници. 
Както Българска телеграфна агенция заяви, Народното събрание в Хага през вчерашния ден одобри резолюция България и Румъния да не бъдат допускани в Шенген.
По мотив признатите тази нощ решения от Европейския съвет в региона на енергетиката президентът означи, че трудно се намира пресечна точка на ползите. По неговите думи най-важното е, че има решение общите покупки на газ в Европейски Съюз да бъдат на доброволна основа. България следи да не допусне по никакъв метод накърняване на нашия интерес, разясни Радев.
Служебното държавно управление няма да повдига тематиката битовите консуматори да отидат на свободния пазар на електрическа сила. Надявам се и идващото постоянно държавно управление да не го прави, добави той.
Президентът уточни, че може да връчи мандат за сформиране на държавно управление, когато има структурирани парламентарни групи в Народното събрание. Очаквам народните представители да изпълнят дълга си към българските жители и към страната, и да конституират парламент. Проблемите, които би трябвало да се вземат решение, са доста. Много закони чакат, съобщи Радев. По думите му, Висшият правосъден съвет, Инспекторатът към Висш съдебен съвет, Конституционният съд и Българска народна банка работят в повърхностен състав или с изминал мандат, тъй като предходни парламенти не са изпълнили своите отговорности. Ако по този начин продължаваме, ще доведем до цялостен блокаж на страната, разяснява президентът.
Източник: Българска телеграфна агенция
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР