снимка ЕПА/БГНЕС Убиецът на над 20 души в църква в

...
снимка ЕПА/БГНЕС Убиецът на над 20 души в църква в
Коментари Харесай

Убиецът от Тексас е бивш военен, уволнен за тормоз над семейството си


фотография ЕПА/БГНЕС

Убиецът на над 20 души в черква в американския щат Тексас е някогашен боен, който е бил уволнен дисциплинарно от Военновъздушните сили на Съединени американски щати по обвинявания, че малтретира брачната половинка и детето си, оповестява Асошиейтед прес. Властите не оповестяват публично името му, само че локалните медии пишат за Девин Кели, който е живял в предградие на Сан Антонио. Той е бял мъж, ненавършил още 30 години.

Няма данни за връзки сред него и терористични групи.

Убиецът бе открит мъртъв след стрелбата в църквата. Преди ден Кели нахлу в Първа баптистка черква в градчето Сътърланд спрингс и откри разхвърлян огън по богомолците, убивайки 26 души.

Кели е бил чиновник на американските Военновъздушни сили. През 2012 година той е бил наказан на 12 месеца затвор от боен съд и бил намален в чин. През 2014 година е бил уволнен поради данните, че малтретира фамилията си. Нападателят е служил в логистичния отдел на база в Ню Мексико от 2010 година

Съседи на Кели оповестяват, че през последните дни са чували интензивна автоматизирана пукотевица от вкъщи му.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп, който се намира в Токио, подреди държавните флагове над институциите да бъдат спуснати доникъде в символ на печал за жертвите на нападението. Преди да се срещне с президента японският министър председател Шиндзо Абе съобщи, че желае да изрази солидарността на своята страна със Съединени американски щати в този сложен миг.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР