снимка ЕПА/БГНЕС Части на сръбската армия и жандармерията са изпратени

...
снимка ЕПА/БГНЕС Части на сръбската армия и жандармерията са изпратени
Коментари Харесай

Сърбия закара редовна войска до границата с Косово


фотография ЕПА/БГНЕС

Части на сръбската войска и жандармерията са изпратени в неделя покрай граничния пункт с Косово “Ярине “, оповестява Gazeta Express, представена от Агенция “Фокус “. Войниците са ситуирани в село Рудница, което се намира на по-малко от километър от граничния пункт.

Според организация „ Kosovapress “, която цитира свои източници, бойците и жандармерията управляват всички, които влизат или напущат Косово. Местните издания пишта, че това е първия път, в който Сърбия изпраща армията си на границата, откогато Косово разгласи независимостта си през 2008 година

Преди дни косовският министър председател Рамуш Харадинай предложи Прищина да се съгласи на помиряване с Белград в подмяна на признание на независимостта. Министърът на защитата на Сърбия Александър Вулин отговори внезапно.

“Първо насилвате дами и убивате деца, палите села, ограбвате парцели, убивате служители на реда и бойци. Унищожихте десетки църкви и манастири, опитахте се да вземете нелегално територията на Сърбия, погазихте всяка дума, която сте дали в разговора в Брюксел, а в този момент помните, че Сърбия е приела всичко, и вие към момента търсите помиряване за спор, който Сърбия нито е търсила, нито е провокирала. И да повторим още един път въпроса: сами ли го измислихте това или някой ви оказа помощ? ", разяснява Вулин, предава македонската организация “Макфакс “, представена от Агенция “Фокус “.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР