Снимка ЕПА/БГНЕС архивУкрайна, както се оказа, е готова да прибере

...
Снимка ЕПА/БГНЕС архивУкрайна, както се оказа, е готова да прибере
Коментари Харесай

„Московский комсомолец“: Украйна предложи на Русия да ремонтира корабите й в Крим

Снимка ЕПА/БГНЕС списък
Украйна, както се оказа, е подготвена да прибере корабите си, останали на територията на Крим при смяната на държавния статут на полуострова. Заместник-секретарят на Съвета по национална сигурност и защита (СНБО) на Украйна Михаил Ковал изясни, че ръждясалата украинска техника първо би трябвало да бъде ремонтирана от Русия, по време на прочувствена защита в киевския съд, написа съветското издание „ Московский комсомолец “, представено от Фокус.

На запис от съвещание от процеса за държавна измяна против някогашния украински президент Виктор Янукович в Оболонския съд на Киев, излъчен от телевизионния канал „ 112 Украина “, Ковал изяснява, че на първо място Русия би трябвало да отговоря за „ пиратското завладяване “ пред Международния съд в Хага.

Според думите на представителя на СНБО, Русия „ употребява “ десантния транспортен съд „ Константин Олшанский “, който плава под съветски байрак в Средиземно море. „ Всички други кораби, които превзеха, трансфораха в донори. Те разглобиха всичките ни кораби “, възмути се Ковал.

„ И в този момент ние да застанем на колене пред тях като простаци и да си ги вземем? Не! “, продължи той. Според неговата позиция, Русия ще върне корабите на Украйна посредством правосъдно решение и в изцяло ремонтирано положение.
„ Московский комсомолец “ напомня, че предлагането да се съобщи на Украйна останалата в Крим техника беше направено от президента на Русия Владимир Путин, който посочи, че бойните машини са в „ плачевно положение “. От Кремъл обявиха, че това е жест на благосклонност.

Изданието счита, че Киев не е съумял да го оцени. Министърът на външните работи на Украйна Павел Климкин дефинира самодейността като опит на Русия да легализира новия статут на Крим, като покаже, че сред Москва и Киев се води разговор за полуострова.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР