Снимка ЕП и ФБ Б.БорисовКомисията на Европейския парламент по граждански

...
Снимка ЕП и ФБ Б.БорисовКомисията на Европейския парламент по граждански
Коментари Харесай

Европарламентът готви шамар за Борисов тази вечер. Гласува днес резолюция за върховенството на закона у нас

Снимка Екологичен потенциал и ФБ Б.Борисов

Комисията на Европейския парламент по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи ще гласоподава през днешния ден план на резолюция за България, съобщи Българска телеграфна агенция. Това планува дневният ред на съвещанието на парламентарната комисия.

Проектът е направен от ръководителя на комисията Хуан Агилар (от групата на социалистите и демократите, Испания). Днешното гласоподаване ще дефинира дали текстът ще бъде импортиран за разискване на съвещанието на Екологичен потенциал в идващите дни. Към оферти текст може да бъдат внасяни допълнения и промени до гласуването в пленарната зала.

В черновата на резолюцията се показва, че документът преглежда въпроса с върховенството на закона и главните права в нашата страна. Отбелязва се, че непрекъснатият отвод от вземане предвид с главните полезности на Европейски Съюз е опасност за Общността. Допълва се, че у нас се следят изявления с тирада на омразата, в това число от членове на държавното управление и депутати, предпазени от законово гонене по този мотив със своя имунитет. Отправя се апел за задълбочено следствие на известията, свързани със подозрения за корупция в страната и се показват съответни образци. Отчита се, че съгласно оценки на интернационалните организации положението на медиите в нашата страна се утежнява и се множат похищенията против публицисти.

Предлага се Екологичен потенциал да изрази съпричастност с митингите за правдивост, бистрота, отчетност и народна власт. Посочва се, че правосъдната система у нас не е задоволително самостоятелна и се означават рекомендациите на Съвета на Европа за повишение на отчетността на основния прокурор. Изразява се угриженост от разискването на промени в изборните правила директно преди идващите избори.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР