Снимка: Embassy of Ukraine in Sweden / Посольство України в

...
Снимка: Embassy of Ukraine in Sweden / Посольство України в
Коментари Харесай

Русия хвърля все повече войски. Губи около 30% печалба заради тавана на петрола

Снимка: Embassy of Ukraine in Sweden / Посольство України в Швеції/Facebook
Украинският президент Володимир Зеленски съобщи в събота, че обстановката на фронтовата линия в източната част на страната се усложнява и че Русия хвърля от ден на ден войски в борбата.

Ръководителят на съветската частна войска „ Вагнер “ пък през днешния ден сподели, че в северните елементи на украинския град Бахмут, който от седмици е в центъра на вниманието на съветските сили, се водят яростни боеве.

Украинските сили не престават да управляват село Билохоровка, уточни в неделя губернаторът на Луганска област Сергей Гайдай, като добави, че обстановката там е напрегната, само че под надзор. Някои назначени от Москва публични лица и проруски военни блогъри в последно време настояват, че Русия напредва по посока на Билохоровка – последната част на Луганск, държана от украинските сили, написа „ Ройтерс “.

„ В Руската федерация се популяризира информация за хипотетичното завладяване на Билохоровка и извеждането на нашите хора оттова “, съобщи Гайдай пред националната телевизия.

„ Нашите войски остават на позициите си, никой не е завладял Билохоровка, никой не е влизал там, няма зложелател “.

Някои назначени от Москва публични лица и проруски военни блогъри неотдавна обявиха за съветски прогрес по посока на Билохоровка, последната част на Луганск, държана от украинските сили.

„ Ситуацията на фронта е напрегната, само че се управлява от украинските сили “, съобщи Хайдай.

„ Броят на съветските офанзиви се е нараснал, само че всички те са били отблъснати от нашите войски, които остават на позициите си. “

Две съветски ракети удариха центъра на Харков, административната столица на Харковска област в североизточната част на Украйна, като едната от ракетите е попаднала в жилищна постройка, оповестиха локални управляващи в неделя.

Украйна и Русия размениха съвсем 200 военнопленници, оповестиха двете страни в събота, като телата на двама английски доброволци също бяха изпратени назад в Украйна.

Одеса възвърне електрозахранването на сериозната инфраструктура в събота, откакто в претрупана подстанция избухна пожар, който остави без ток близо 500 000 души в украинския пристанищен град. Пожарът беше нов удар след месеците на съветски удари по енергийната мрежа на Украйна и съгласно публични представители ремонтът може да отнеме седмици.

Зеленски лиши поданството на няколко някогашни авторитетни политици в събота в последната стъпка за „ пречистване “ на Украйна от проруско въздействие.

През последните дни Съединените щати предизвестиха Турция за износа за Русия на химикали, микрочипове и други артикули, които могат да бъдат употребявани във военните дейности на Москва в Украйна, и може да пристъпят към наказване на турски компании или банки, които нарушават глобите.
Приходите на Москва от експорт на нефт и газ за намалели с близо 30% през януари
Ограничаването на цените на съветския нефт евентуално е довело до понижаване на приходите на Москва от експорт на нефт и газ с близо 30% през януари, или с към 8 милиарда $, спрямо миналата година, съобщи в неделя ръководителят на Международната организация по енергетика (МАЕ) Фатих Бирол, написа „ Ройтерс “.

Той съобщи, че растежът в международното търсене на нефт през тази година ще пристигна от Китай и това може да наложи страните от ОПЕК+ да преразгледат политиките си (за добив).

„ И в този момент през тази година китайската стопанска система се възвръща.. това оказва напън за увеличение на търсенето “, сподели той, визирайки „ експлодиращото “ търсене на авиационно гориво в Китай.
Британският министър-председател беседва със Зеленски
Британският министър-председател Риши Сунак беседва в събота с украинския президент Володимир Зеленски и двамата се съгласиха, че е значимо интернационалната общественост да форсира помощта за Украйна.

„ Министър-председателят съобщи, че е концентриран върху това да подсигурява, че отбранителното военно съоръжение на Обединеното кралство ще доближи до фронтовата линия допустимо най-бързо “, се споделя в изказване на кабинета на Сунак.

„ И двамата водачи се съгласиха, че е жизненоважно интернационалните сътрудници да ускорят помощта си за Украйна, с цел да оказват помощ да се употребява опцията за изтласкване на съветските сили обратно “, се добавя в английското изказване.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР