Снимка: Дневник Няма как да бъде изпълнено искането за 20-процентно

...
Снимка: Дневник Няма как да бъде изпълнено искането за 20-процентно
Коментари Харесай

Цачева пред протестиращите надзиратели: Няма да може да изпълним искането ви за увеличение на заплатите


Снимка: Дневник

Няма по какъв начин да бъде изпълнено настояването за 20-процентно нарастване на възнагражденията на чиновниците в пандизите, съобщи министърът на правораздаването Цецка Цачева през днешния ден пред протестиращите пред Министерството на правораздаването хора. По думите й такова нарастване не са получавали и чиновниците от Министерство на вътрешните работи, с които надзирателите желаят да се изравнят, и то не може да се реализира в границите на тазгодишния бюджет.

След няколко митинга пред пандизите и институциите из страната, надзирателите от цялата страна се сплотиха в народен митинг пред правосъдното министерство през днешния ден в символ на недоволството си от неприятните условия на труд, ниското възнаграждение и дефицита на чиновници в бранша. Освен 20% по-големи заплати, тъй че възнагражденията им да се изравнят с тези на чиновниците в бранш "Сигурност " на Министерство на вътрешните работи, те желаят и нарастване на щатните бройки в пандизите.

Правосъдният министър Цецка Цачева излезе да беседва с протестиращите по време на демонстрацията, само че ги разочарова като още веднъж изясни, че настояванията им няма по какъв начин да бъдат изпълнени. Цачева изясни, че ще се търсят благоприятни условия за увеличение на заплащането и щатовете в пандизите в бюджета за идната година.

Исканото нарастване с 20% за всички би коствало повече от 27.5 млн. лева съгласно изчисленията на ведомството. /dnevnik.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР