снимка: Диана Бонева, читателИзминаха два месеца от трагедията на паркинг

...
снимка: Диана Бонева, читателИзминаха два месеца от трагедията на паркинг
Коментари Харесай

Община Варна, нова трагедия ли чакаме? Читателка на Петел показа ново място, където кола може да блъсне дете

снимка: Диана Бонева, четец

Изминаха два месеца от нещастието на паркинг във Варна, при която беше блъснато 3-годишно дете, което почина. Местната власт сякаш се зае да основава по-голяма сигурност за децата и пешеходците като цяло, само че уви... Ако на някои места се ползват някакви ограничения в тази тенденция, то на други колите получават преимущество и на процедура стават още по-голяма и действителна опасност за малчуганите.

За подобен случай във варненския жилищен комплекс " Чайка " описа читателка на " Петел ".  Около месец след нещастието, която се трансформира в национална вест и тематика за сероизни диспути по какъв начин да опазим децата от пътни произшествия, входът на детска градина се трансформира в нова конфликтна и рискова точка. Ето какво ни написа по тематиката Диана Бонева: 

" След като се пробвах неведнъж да получа отговор от Община Варна, по отношение на отстранена бариера до ОДЗ " Чайка " и бл. 3 в квартал " Чайка " се обръщам към Вас с молба за подпомагане. Надявам се, господа чиновниците да четат локалните медии и да се уведомяват какво се случва в града ни. Почти от месец е отстранена преградата до ОДЗ Чайка и в този момент всеки с автомобил минава пред  вратата  на градината. Наше обвързване е да възпитаваме децата си на разпоредбите по пътищата, само че мисля, че е неприемлива такава немарливост. Няма тротоар, няма бариера, няма противоположна връзка от Община Варна!!! Предполагам, знаете по какъв начин децата обичат да бягат, за разлика от нас възрастните, които употребяваме колите си към този момент и до тоалетната! Надявам се дадем положителния образец и покажем целите ни и не позволяваме да се случват нещастия с цел да се подхващат нужните дейности! "



 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК document.domain = `petel.bg`; function resizeIframe() { document.getElementById( " ab045861 " ).style.width = `0px`; document.getElementB
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР