Снимка: DarikNewsСтените на сградата, в който се помещава редакцията на

...
Снимка: DarikNewsСтените на сградата, в който се помещава редакцията на
Коментари Харесай

Нападнаха с коктейл Молотов редакцията на руско онлайн издание

Снимка: DarikNews

Стените на постройката, в който се обитава редакцията на съветското електронно издание Лента.ру, бяха надраскани с хитлеристки знаци, а през прозореца беше хвърлен коктейл " Молотов ", съобщи Владимир Тодоров, основен редактор на изданието, написа Канал3.бг.

Нападението е станало в два часа през нощта. Неизвестни лица са проникнали в комплекса, в който се намира бизнесцентърът, където се обитава редакцията, и хвърлили коктейл " Молотов " през един от прозорците на постройката. После нарисували пречупен кръст и цифрата 88, асоциирана с нацистите, и изписали " Лента лъже ". Коктейлът " Молотов " е провокирал пожар, само че той бил бързо сподавен и няма жертви и вреди, сподели Тодоров.

Цифрата 8 дава отговор на латинската буквата Н, а двойната цифра 88 дава отговор на НН, което е кратко от нацисткия привет Heil Hitler. Според основния редактор на съветския уебсайт нападателите са крайнодесни деятели, които не харесали някои от публикациите на изданието. Неотдавна то писа за съдействието на Хитлер със Сталин през Втората международна война - тематика табу в Русия, както и публикации за продажбата на оръжия сред съветски неонацисти и ултранационалистическия батальон " Азов ", сражаващ се в Източна Украйна. Лента.ру е считана за една от медиите, одобрявани от Кремъл.

Тя е част от групата " Рамблер и Ко " на съветския милиардер Александър Мамут. През 2014 година спор сред притежателят на изданието и редакцията, възприемана тогава като прекомерно сериозна към Кремъл, завърши с напускането на доста публицисти, които сътвориха друго онлайн издание - Медуза, основано в Латвия.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР