Снимка: ДарикГлавният архитект на Варна Виктор Бузев е оптимист, че

...
Снимка: ДарикГлавният архитект на Варна Виктор Бузев е оптимист, че
Коментари Харесай

Арх. Бузев: Бул. Левски може да бъде завършен до края на април. Дупката в центъра може и да няма подземен паркинг, а да се ограничи напълно движението

Снимка: Дарик

Главният проектант на Варна Виктор Бузев е оптимист, че бул. „ Васил Левски ” ще бъде приключен до края на месец април. 
 

„ Надявам се времето да е с нас. Поне два пъти седмично ревизирам строителството и темпото в този момент ми харесва. За страдание, преди половин година то беше друго ”, разяснява Бузев в предаването „ Зала Пленарна ” по Дарик.

Той добави, че сега се изготвя план за трибуната на стадион „ Спартак ”, през която мина трасето на булеварда. 
 
За терена на Дупката първо ще бъде изработен конкурс за идея.  Той се чака да бъде разгласен до края на месец март и в него ще могат да вземат участие освен архитекти, само че и всички искащи жители. След като бъде определено най-хубавото предложение, ще се организира и интернационален архитектурен конкурс въз основата на определената идея.   
 
Мненията в гилдията за създаване на под земята паркинг там са раздвоени. Половината считат, че има задоволително място, а другата половина го отхвърлят и упорстват за ограничение на автомобилното придвижване ”. 
 
Територията, върху която е ситуиран паркът в квартал „ Аспарухово ”, сега е бяло леке и не съществува в правния мир като парк, сподели още основният проектант.  Той изясни, че още през 1998 година е почнало правенето на обстоен организационен проект (ПУП), а през 2003 година е бил признат от експертен съвет.
„ Искаме да приключим процеса, което не знам за какво не е направено до момента. Първо би трябвало да приемем Подробен устройствен план, а по-късно ще обявим конкурс за паркоустройствен проект, който ще дефинира строителните действия. За разлика от местността Салтанат в Морската градина тази територия е непокътната от реституцията. Колко повече се бавим, има риск някой да я припознае.  За страдание, практиката демонстрира, че в такива територии се появяват апетити ”. 
 
Плажът в „ Аспарухово ” не попада в обсега на плана, защото е държавна благосъстоятелност. Според Бузев би трябвало да бъде въведен ред при паркирането на крайбрежната алея и по тази причина са планувани 1100 места. 
 
„ Съмнявам се, че ще са задоволителни. Мислим за различни форми за достъп до плажа като електрическо влакче, каквото в парка имаше преди десетилетия. При всички случаи обаче би трябвало да има достъп.

Може да има ограничавания за колите, като най-елементарното е посредством възнаграждение на час ”, добави Бузев. Той предвижда, че  поради идните процедури за правене на паркоустройствен проект обновяването на парка може да стартира най-рано през есента на 2020 г. 
 
Реставрацията на постройката на Софийската банка би трябвало да стартира през месец март, като сега текат договаряния за избор на реализатор. Новите притежатели на постройката са дали уверения, че периодите ще бъдат спазени.  Сградата на хотел „ Париж ” към този момент е укрепена, а в най-скоро време ще е подготвен и Матроският клуб. 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиш
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР