Снимка: CNBC САЩ и Китай могат да решат световните проблеми

...
Снимка: CNBC САЩ и Китай могат да решат световните проблеми
Коментари Харесай

Тръмп: САЩ и Китай могат да решат световните проблеми


Снимка: CNBC

Съединени американски щати и Китай могат да решат международните проблеми " за доста, доста години напред ", разгласи американският президент Доналд Тръмп след срещата с китайския му сътрудник Си Цзинпин в Пекин, предадоха осведомителните организации в четвъртък.

" Срещата тази заран беше чудесна, обсъдихме Северна Корея и в действителност имам вяра, че има решение по този въпрос ", уточни Тръмп, представен от Ройтерс.

От думите му обаче не стана ясно дали е изискал от китайския му сътрудник Пекин да наложи нови ограничавания над търговията с Пхенян.

Си Цзинпин пък му отгвори, че съдействието сред двете Съединени американски щати и Китай е " единственият верен избор " и че връзките сред двете страниса навлезли в нова историческа начална точка, съобщи Асошиейтед прес.

" Смятаме, че китайско-американските връзки са значими за благосъстоянието на народите на двете страни, както и за мира, благоденствието и стабилността на света ", съобщи китайският президент.

Си съобщи, че Китай е зает да работи със Съединени американски щати за Северна Корея, Афганистан и по други интернационалните проблеми.

Кризата с КНДР и търговията са били в центъра на полемиките сред двамата водачи. Миналата седмица Тръмп за следващ път разкритикува големия търговски остатък на Китай в търговията със Съединени американски щати, като го дефинира като " позорен " за американския народ, и упрекна Пекин в нечестни търговски практики.

От своя страна Пекин упорства за унищожаване на наложените от Съединени американски щати ограничавания върху китайските вложения в Щатите и върху износа на високи технологии.

Същевременно Тръмп изрази страдание, че предходните администрации на Съединени американски щати са позволили американската търговия с Китай да излезе от релси и акцентира, че под неговото управление Белият дом ще работи за почтени връзки сред двете страни.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР