Снимка: chernomorepfc.bgМладежкият национален отбор на България постигна отлична победа с

...
Снимка: chernomorepfc.bgМладежкият национален отбор на България постигна отлична победа с
Коментари Харесай

Илиан Илиев бележи при успех на националния тим

Снимка: chernomorepfc.bg

Младежкият народен тим на България реализира отлична победа с 2:1 при гостуването си на Сърбия в мач от Група 5 на квалификациите за Евро 2021. Нашите момчета си върнаха на противника за загубата като хазаин от западните ни съседи преди година, като попаденията за нашия отбор означиха халфът на Черно море Илиан Илиев и Калоян Кръстев, написа Спортал.бг.

В края на мача пък Лука Илич понижи след противоречиво отсъдена дузпа.

Неприятната новина обаче е успеха на Полша над Русия с 1:0, което прави достигането ни до втората позиция в подреждането не доста лека за реализиране, само че с с днешната си победа играчите на Александър Димитров демонстрираха, че ще се борят до последния миг.

Наставникът Александър Димитров заложи на вратата на Даниел Наумов, а в отбрана пред него - Ангел Лясков, Андреа Христов, Валентин Антов и Ертан Томбак. В халфовата линия бяха Илия Юруков, Илиан Илиев и Асен Чандъров. В предни позиции бе Калоян Кръстев, като по двете крила бе подпомаган от Здравко Димитров и Станислав Иванов.

През първата част срещата бе равностойна, като обстановките пред двете порти не бяха доста. Домакините имаха териториално предимство, само че като се изключи една обстановка при започване на срещата, когато желаеха, само че не получиха дузпа, не стигнаха до заплаха пред Наумов.

Така се стигна до 45-ата минута на дуела. Малко преди последния съдийски сигнал за първата част нашите момчета откриха резултата. Илиан Илиев открадна топката от Каменович в половината на Сърбия и откакто напредна към вратата с обмислен удар не остави шансове на вратаря Илич. Преди да посети мрежата топката се удари и в страничната греда.



В началото на втората част бяхме доста покрай удвояване на преднината ни. При един удар от директен свободен удар на Здравко Димитров гредите на два пъти избавиха сърбите. Марко Илич съумя да допре топката преди тя да се удари в горната, а по-късно рикошира в гърба му и се спря и от страничния дирек.

В 64-тата минута резултатът към този момент бе 2:0 в интерес на България. Отлична контраофанзива и пробив отляво на Станислав Иванов приключи с подаване по земя към Калоян Кръстев, който без да се бави прониза за повторно стража на противника.

В идващите минути Сърбия опита да се засилва и сътвори няколко рискове пред Наумов, само че българският вратар бе постоянен и избави. Пет минути преди края на мача обаче домакините получиха право да изпълнят дузпа. При контакт сред Асен Чандъров и Желко Гаврич съдията уточни много противоречиво бялата точка. Илич бе прецизен и понижи.

В последните минути на срещата българите демонстрираха самообладание и не се тормозиха от натиска на противника. В края на мача сърбите останаха и с човек по-малко, откакто Велко Бирманчевич получи втори жълт картон.

В последната секунда на мача можехме да стигнем и до трети гол. При контраофанзива и центриране отляво резервата Георги Русев засече топката, само че кълбото кацна на гроната греда. Така или другояче това бе последното деяние в мача и трите точки бяха за нас.

Така към този момент България има актив от 11 точки в класирането на Група 5 и заема третата позиция в подреждането. Лидер е Русия със 17, а втори е Полша с 16. До края на конкуренцията остават три мача за нашите момчета, като два от тях са видимо по-леки - семейства на към този момент отпадналите от борбата Естония и Латвия. Също по този начин имаме и посещение на Полша, което може да се окаже решаващо за втората позиция. Ако успеем да се доберем до второто място и сме измежду петте най-хубави отбора от деветте групи, ще спечелим визи за финалите в Унгария и Словения.

Следващият ни мач е домакинство на Латвия на 9 октомври, четири дни по-късно гостуваме на Полша и приключваме на 17 ноември против Естония в София.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР