Снимка: Chernomore.bg14-годишният гимнастик от ГСК Интерком груп – Черноморски юнак“

...
Снимка: Chernomore.bg14-годишният гимнастик от ГСК Интерком груп – Черноморски юнак“
Коментари Харесай

14-годишен гимнастик от Варна спечели пет медала от турнир в Берлин

Снимка: Chernomore.bg

14-годишният гимнастик от ГСК „ Интерком груп – Черноморски левент “ Божидар Златанов се завърна с 5 медала от интернационален шампионат за юноши и младежи в Берлин, оповестява Chernomore.bg.

Негов персонален треньор е Сергей Стоянов. Божидар завоюва първо място в многобоя, златен орден на висилка, сребърни на земя и успоредка и бронзов на халки. Радослав Рачев бе другият представител на ГСК „ Интерком груп – Черноморски левент “ в шампионата.

В мощната конкуренция при юношите до 18 години и при едвам второто си присъединяване в интернационално съревнование, той зае 48-мо място.
Съставът на България се подреди на 13-и  в отборното класиране, измежду отбори от 30 страни. В шампионата се включиха над 120 гимнастици в три възрастови групи.
„ Това е най-силният шампионат за юноши и младежи, който се организира в Германия годишно. Изключително съм удовлетворен от представянето на нашите двама гимнастици. Не съм мечтал даже, че на подобен мощен шампионат, на който България за първи път е поканена да взе участие, ще реализираме сходен резултат. Пролича мощната форма, в която се намират Божидар и Радослав, която значително се дължи на качествената подготовка, която организира техният персонален треньор Сергей Стоянов, а не на последно място и на положителната база, в която работят “ – акцентира Тодор Тодоров, ръководител и основен треньор на ГСК „ Интерком груп – Черноморски левент “.

С петте медала, които завоюва, Божидар Златанов сподели, че може всички уреди да ги изиграе на най-високо равнище и да разкрие оптималните си благоприятни условия “, означи Тодор Тодоров.
Божидар завоюва не толкоз с сложна гимнастика, колкото с съвършено осъществяване, на което аз залагам в работата си, разяснява неговият персонален треньор Сергей Стоянов. „ Надявам се в идващото съревнование да покажем още по-високо равнище. Аз съм максималист “, добави той. „ Приятно съм сюрпризиран и от представянето на Радослав. Нямам забележки към него, само че конкуренцията във възрастовата му група е убийствена. Руснаци, италианци, швейцарци, всички най-хубави гимнастици от Европа се включиха в шампионата “, сподели още Сергей Стоянов.
Божидар Златанов ще се бори и за място в националния тим за европейското състезание за юноши до 18 години, което ще се организира в шотландския град Глазгоу при започване на август. „ Българските представители ще са 5, само че съгласно мен до последно няма да са ясни имената им, защото конкуренцията е огромна “ – съобщи Сергей Стоянов. „ Ако продължат да работят както до в този момент, считам, че присъединяване на Божидар е несъмнено “, добави Тодор Тодоров. „ Мисля, че на Европейското състезание мога да покажа доста по-добри съчетания, от тези, които изиграх в Берлин “, закани се Божидар.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР