Снимка Чарли Мангър и Инстаграм Бил ГейтсСъвсем скоро Бил Гейтс

...
Снимка Чарли Мангър и Инстаграм Бил ГейтсСъвсем скоро Бил Гейтс
Коментари Харесай

Бил Гейтс нае 97-годишния адвокат Чарли Мънгър за развода си

Снимка Чарли Мангър и Инстаграм Бил Гейтс

Съвсем скоро Бил Гейтс ще се смъкне надалеч от първите места по благосъстояние и то не поради неприятни финансови ходове, а поради развода си. 

Бил Гейтс наел 97-годишен юрист, с цел да придвижи развода му с Мелинда, заяви през вчерашния ден „ Дейли мейл “. Почти столетникът Чарли Т. Мънгър е остарял другар на Гейтс, също милиардер, съобщи news.lex.bg.

Изборът на Бил Гейтс не е по този начин екстравагантен, както наподобява на пръв взор. Ветеранът от Втората международна война Чарли Мънгър е прочут финансист, един от най-реномираните вложители в Съединени американски щати. Той е сътрудник на Уорън Бъфет в Berkshire Hathaway, където са работили с Бил Гейтс. 

Мънгър е прочут с това, че губи всичко в развода с първата си жена, само че след това се съвзема и става милиардер. Кара разхлопан остарял шевролет и когато го питат за какво, той отвръща, че по този начин отблъсква златотърсачките. Мелинда пък е наела една от адвокатките на Джеф Безос при развода със брачната половинка му Маккензи, написа 24 часа.

Борбата е за 133 млрд $

В правосъдния иск, подаден от 56-годишната Мелинда, като причина за развода е посочено, че бракът им е „ непоправимо опустошен “, а двойката не живее дружно. Основателят на Майкрософт и брачната половинка му нямат предбрачно съглашение, по тази причина се чака тежък правосъден развой за разделение на фамилното благосъстояние, възлизащо на 133 млрд $.
В понеделник Гейтс разгласи, че се развежда след 27-годишен брак.

Чарли Мънгър, който е дясната ръка на Уорън Бъфет и негов приближен бизнес сътрудник, заема поста вицепрезидент на Berkshire Hathaway от 1978 година

Мънгър е прочут с цветистите си мнения по отношение на вложенията, стопанската система, политиката, живота и други тематики.

Ето 12 от най-хубавите цитати на Мънгър, подбрани от Business Insider:

" Ние сме като капитан на транспортен съд, когато се появи допустимо най-лошия ураган. Ние просто желаеме да преминем през тайфуна и избираме това да стане с огромна ликвидност. "

Източник: Wall Street Journal

" Човек не би трябвало да е брилянтен разум, единствено малко по-мъдър от останалите, приблизително, за доста, доста дълго време. "

Източник: Medium

" Идиот или компютър може да диверсифицира портфейл. Трикът в тази игра обаче е да имаш няколко случая, в които знаеш, че нещо е по-добро от междинното и да инвестираш единствено там, където имаш спомагателни познания. Ако това ти обезпечи няколко благоприятни условия, това е задоволително. "

Източник: Daily Journal

" Мисля, че е непоносимо хората, които са професионални трейдъри, да стартират да търгуват с криптовалути. Това е все едно някой различен да търгува с изпражнения и ти да решиш, че не можеш да пропуснеш. "

Източник: Fortune

" Невероятно е какъв брой интелигентно може да бъде просто да прекараш известно време в седене. Много хора са прекомерно дейни. "

Източник: Daily Journal

" Има наклонност да се мисли, че нашите сегашни политици са доста по-лоши от всички, които сме имали в предишното. Ние обаче имаме податливост да забравяме какъв брой ужасни бяха политиците ни в предишното. "

Източник: Fortune

 

 
 
Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР