Снимка: Capitalship.grСАЩ продадоха 2 милиона барела петрол като получиха сумата

...
Снимка: Capitalship.grСАЩ продадоха 2 милиона барела петрол като получиха сумата
Коментари Харесай

САЩ получиха 100 милиона от продажбата на 2 милиона барела петрол от задържан кораб

Снимка: Capitalship.gr

Съединени американски щати продадоха 2 милиона барела нефт като получиха сумата от 100 милиона $. Те бяха на арестувания през февруари танкер " Ахилеас ", който е обвинен в превозване на ирански нефт, оповестява Асошиейтед прес.

Танкер с либерийски байрак беше арестуван край крайбрежията на Фуджейра в Обединените арабски емирства при започване на февруари. По-късно корабът беше разтоварен в Хюстън, Тексас.

" Участниците в схемата се пробваха да скрият произхода на този петрол, като го трансферират от един транспортен съд на различен, фалшифицират документи и подхващат други ограничения, както и като дават подправени товарителници, " показаха от Министерството на правораздаването на Съединени американски щати.

Според американските следователи петролът е принадлежал на Корпуса на гвардейците на ислямската гражданска война, елитна част от иранската войска, и е бил предопределен за продажба на Китай. Съединени американски щати смятат, че той е терористична организация.

По този метод, съгласно американската прокуратура, петролът от танкера попада под санкционните ограничения на американските закони за битка с тероризма.

По-рано Съединени американски щати внесоха нефт от Иран за първи път от 40 години насам.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР