Снимка БулфотоЗначителна облачност очакваме през целия ден. В западна и

...
Снимка БулфотоЗначителна облачност очакваме през целия ден. В западна и
Коментари Харесай

Посрещаме астрономическата зима със сняг

Снимка Булфото

Значителна облачност чакаме през целия ден. В западна и централна северна България ще превалява сняг. На югозапад и на изток най-вече дъжд. В равнинните региони не се чакат нито обилни количества дъжд, нито основна снежна завивка, заяви Нова тв.

Студеният въздух във височина последователно отстъпва на по-топлия. Затова и преваляванията от сняг няма да са толкоз осезаеми. В ниското обаче ще е студено. Сутринта и вечерта – сред минус 5 и 0 градуса. В хода на деня термометрите ще се двоумят сред 1 и 7 градуса.

В планините над 1200 метра ще вали сняг, под тази граница – дъжд. По високите върхове температурите денем ще са към минус 9 – минус 10 градуса. В ниското от нула до 2-3 градуса над нулата.

Циклонът, който минава над нашите географски ширини ще донесе обилни снеговалежи западно от нас – най-много в Сърбия и Босна и Херцеговина. За там са издадени предизвестия в жълто за интензивни снеговалежи и рисково хлъзгави пътища.

През почивните дни времето ще е меко с дневни температури към 5-6 градуса. По-значителни превалявания чакаме в неделя. В началото на нова седмица от север още веднъж ще нахлуе леден въздух, с който валежите от дъжд ще преминат в сняг.

С всички условности на по-дългосрочните прогнози се очертават два интервала с по-голяма възможност за осезаеми снеговалежи. Единият е при започване на астрономическата зима – към 21-22 декември. Второто захлаждане със сняг ще е към Стефановден – 26-27 декември. На този стадий прогнозите сочат, че и двете порции снеговалеж ще са относително слаби.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР