Снимка БулфотоЗдравният министър обяви добри новини за коронавируса в България.

...
Снимка БулфотоЗдравният министър обяви добри новини за коронавируса в България.
Коментари Харесай

Зравният министър: Към днешна дата се отчита трайно намаляване на новите случаи и двойно повече излекувани на седмична база

Снимка Булфото

Здравният министър разгласи положителни вести за ковид в България. Проф. Костадин Ангелов разкри също по кое време ще бъдат регистрирани резултатите от тестванията за коронавирус от празниците.

Към днешна дата се регистрира трайно понижаване на новите случаи и двойно повече излекувани на седмична база.  На 14-15 януари ще отчетем резултатите от разпространяването на  ковид а по празниците и резултата от връщането на децата в детските градини и на най-малките възпитаници в класните стаи. Това разгласи здравният министър Костадин Ангелов на редовния  брифинг  на Националния действен щаб, предава .

На база на тези данни ще се вземе и решение дали и по-големите възпитаници да се върнат към присъствено образование, посочи той.

Министърът регистрира извънредно позитивни резултат от въведените противоепидемични  ограничения . На седмична база излекуваните са два пати повече от новозаразените.

България продължава да е на 24 място по заболеваемост от COVID-19 в Европейския съюз и на пето място на Балканите. По смъртност сме на трето място в Европейски Съюз, разгласи основният държавен здравен контрольор Ангел Кунчев.

У нас с най-ниска заболеваемост са областите: Кърджали, Разград и Габрово. А най-висока е в Русе, Варна и Враца.

По думите на Кунчев фестивалът Сурва в Перник ще бъде анулиран, само че в обособени села ще има дребни празненства при съблюдаване на  ограничения те, написа dunavmost.com.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР