снимка БулфотоЗдравните власти в Дания взеха решение да преустановят имунизирането

...
снимка БулфотоЗдравните власти в Дания взеха решение да преустановят имунизирането
Коментари Харесай

Дания преустановява имунизацията с Астра Зенека

снимка Булфото

Здравните управляващи в Дания взеха решение да преустановят ваксинирането на популацията с препарата на Астра Зенека. Така описът на страните, които взимат сходно решение, се усилва. Причината е, че има евентуално рискова партида от имунизацията, заяви. 

Датският министър на опазването на здравето Магнус Хейнике съобщи, че управляващите преглеждат „ признаци на вероятен сериозен непряк резултат под формата на съдбовни кръвни съсиреци “, макар че даде да се разбере, че това е „ защитна мярка “, заявявайки, че към момента не е допустимо да се направи умозаключение дали съсиреците са свързани с имунизацията. „ Действаме по-рано, би трябвало да бъде разследвано подробно “, сподели той в Twitter.

Датската организация по медикаментите също удостовери следствието в четвъртък (11 март) в изказване, заявявайки, че ще работи с Европейската организация по медикаментите (EMA) и другите фармацевтични органи на Европейски Съюз след отчетите. „ Един отчет е обвързван със гибел в Дания “, се прибавя в изказването. „ Все още не знаем дали кръвните съсиреци и гибелта от Дания се дължат на имунизацията, само че в този момент тя би трябвало да бъде деликатно изследвана за сигурност “, сподели Таня Ерихсен от датската организация.

Вчера от Европейската организация по медикаментите (ЕМА) оповестиха, че в Австрия са регистрирани няколко случая на формирани тромби и един умрял. В момента текат инспекции. България също е една от страните, получили количества от партидата.

В Дания преустановяването ще е за париед от две седмици. Решението е провокирано от информацията за съществени случаи на формирани тромби при хора, получили доза от препарата. Към сегашния миг връзката не е потвърдена. Не е прочут и точният брой на хората, при които са се получили тромбите.

В следствието ще се включат отрасловите органи и на други страни в Европейски Съюз, както и ЕМА.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР