Апаратура на стойност 187 188 лева с ДДС закупи МБАЛ

...
Апаратура на стойност 187 188 лева с ДДС закупи МБАЛ
Коментари Харесай

Апаратура за над 187 000 лева закупи смолянската болница

Апаратура на стойност 187 188 лв. с Данък добавена стойност закупи МБАЛ „ Д-р Братан Шукеров “ – Смолян, заяви изпълнителният шеф на лечебното заведение доктор Марин Даракчиев.

За потребностите на Клинична лаборатория е доставена хематологична система с пет диференциално преброяване, която е на стойност 31 920 лв. с Данък добавена стойност. Нов, съвременен ултразвуков уред е доставен и в Педиатрично поделение. Стойността на ехографа е 77 640 лв. с Данък добавена стойност. И двата апарата са закупени със средства, обезпечени от Министерството на здравеопазването.

„ Новият уред е извънредно скъпа облага за Детско поделение и ще оказва помощ в клиничната ни работа. Ехографът е широкоспектърен. Има трансдюсери за стомах, сърце, трансфонтанелна и щитовидна ехография. Може да се употребява както за новородени, по този начин и за по-големи деца “, сподели доктор Емил Шалдъров – шеф на отделението.

Със лични средства МБАЛ – Смолян, закупи ЕЕГ уред за Неврологично поделение, на стойност 37 080 лв. с Данък добавена стойност и 12-канален компютърно основан ЕКГ уред за стрес тест проучвания и измервания неподвижен на стойност 18 468 лв. с Данък добавена стойност за Кардиологично поделение.

Закупени със лични средства са и два биомиксера за Отделението по трансфузионна хематология на обща стойност 22 080 лв. с Данък добавена стойност.

Внедряването на новата инсталация ще докара до доста по-високо равнище на диагностика и лекуване, Лечебното заведение извършва капиталовата си стратегия и ще продължим да влагаме в нова, модерна инсталация, разяснява доктор Марин Даракчиев.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР