снимка: БулфотоЗатопляне и слънчево време - това ни очаква в

...
снимка: БулфотоЗатопляне и слънчево време - това ни очаква в
Коментари Харесай

Чувствително затопляне в следващите дни

снимка: Булфото

Затопляне и слънчево време - това ни чака в околните дни, като в средата на седмицата температурите ще доближат и даже ще надвишават 20°.

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде ясно, само че на доста места в низините и котловините от Южна България ще бъде с ниска слоеста облачност или с мъгли. В Дунавската низина и Лудогорието ще духа слаб северозападен вятър. Минималните температури ще са сред 5° и 10°, а оптималните - сред 15° и 20°, в София - към 15. Ще доминира слънчево време. Ще духа слаб северозападен, в Източна България - североизточен вятър.

И по Черноморието сутринта, основно в южните региони, ще е облачно и с мъгли, само че и там денем ще е най-вече слънчево. Ще духа слаб северозападен, след обяд - североизточен вятър. Вълнението на морето ще е едва.

Сутринта в масивите от Западна и Централна България ще има забележителна облачност, а върховете ще са в мъгла. Около обяд облачността ще стартира да се раздира и понижава, видимостта ще се усъвършенства и след обяд и там ще доминира слънчево време. Ще духа сдържан до мощен вятър от север-северозапад.

Предимно слънчево ще бъде освен у нас, само че и в по-голямата част от Балканите, като се изключи северозападните региони от полуострова. Слънчево ще бъде и във Франция, и в Испания. Ще вали на Британските острови, както и в Северна Европа, като в най-северните елементи от континента ще превалява сняг.

У нас и в околните дни ще се задържи слънчево, тук-там в утринните часове - с мъгли. Затоплянето ще продължи до петък, само че с прекосяването на леден атмосферен фронт през почивните дни още веднъж ще захладнее. Облачността ще се усили, а на доста места ще има и превалявания.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР