снимка БулфотоЗаради липса на технически проект АПИ спира строителството на

...
снимка БулфотоЗаради липса на технически проект АПИ спира строителството на
Коментари Харесай

АПИ замрази строителството на четири моста на магистрала Хемус

снимка Булфото

Заради липса на механически план АПИ стопира строителството на четири моста на автомагистрала " Хемус ".  Най-големият от тях е с дължина към 1000 м., оповестиха от АПИ.

При направена инспекция е установено, че на 26 май 2021 година на Експертен технико-икономически съвет в АПИ показаният от изпълнителя план е отритнат и е изтънчено изработването на нов план. Въпреки това работата по построяването на 4-те мостови уреди е траяла без механически план, което е в изрично несъгласие с нормативната уредба и строителните практики.

Продължава работата на останалите уреди и по трасето на сектор 2, който е от пътен възел „ Дерманци “ до връзката с път ІІІ-3005 Радювене – Катунец, в това число и п. в. „ Каленик “ (от км 103+060 до км 122+260), на територията на област Ловеч. Очаква се строителните работи на четирите мостови уреди да бъде възобновена след към 2 месеца, когато би трябвало да бъдат подготвени техническите планове на четирите уреди.

Участък 2 е с дължина 19,2 км. В правата са планувани два пътни възела - п. в. „ Угърчин “ при пресичането с път ІІІ-3504 Угърчин - Ловеч и п. в. „ Каленик “ при пресичането с път ІІІ-3005 Беглеж - Катунец, оборудване на р. Каменица, 9 виадукта, надлез и подлез при пътен възел „ Угърчин “, селскостопански подлези и надлези, площадка за отдих и т. н.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР