снимка: БулфотоЗапочнаха проверки на зимните ни курорти. Те ще бъдат

...
снимка: БулфотоЗапочнаха проверки на зимните ни курорти. Те ще бъдат
Коментари Харесай

Проверяват Боровец за карантинни стаи и места, в които да се настаняват в случай на необходимост туристи

снимка: Булфото

Започнаха инспекции на зимните ни курорти. Те ще бъдат инспектирани з аготовността им да одобряват туристи в изискванията на коронавирус рецесия.  Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова стартира инспекции на зимните комплекси за готовността за идния сезон , оповестяват от пресцентъра на Министерството на туризма.

По време на инспекциите на място тя ще следи дали се вкарват и съблюдават единните противоепидемични ограничения и инструкции за работа, одобрени взаимно със здравните управляващи и въведени с нейна заповед.

Спазването на санитарно хигиеничните наставления е едно от основните условия страната ни да резервира зеления щемпел за сигурност и хигиена  (Safety and hygiene travel stamp), публикуван от Световния съвет за пътувания и туризъм (WTTC). Той подсигурява, че България е безвредна дестинация и съблюдава прецизно противоепидемичните ограничения, показват от Министерството на туризма.

По време на инспекцията в Боровец министър Николова персонално се е уверила дали обектите в курорта обособяват карантинни стаи и места, в които да се настаняват при положение на нужда туристи.

В момента във всички зимни курорти се прави профилактика на местата за настаняване и изхранване на туристите.

Проверките са почнали от места за настаняване и спортни уреди в курорта Боровец, като следва такива да бъдат осъществени и в други зимни комплекси и дестинации.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР