Снимка: БулфотоЗаместник-председателят на парламента и съпредседател на Демократична България“ Атанас

...
Снимка: БулфотоЗаместник-председателят на парламента и съпредседател на Демократична България“ Атанас
Коментари Харесай

Ген. Атанасов: Това, което в момента прави Корнелия Нинова, е чиста предизборна кампания

Снимка: Булфото

Заместник-председателят на Народното събрание и съпредседател на „ Демократична България “ Атанас Атанасов разяснява пред Българска национална телевизия настоящата политическа конюнктура в страната.

" Демократична България “ е подготвена да взе участие в договаряния за сформиране на държавно управление, при изискване че има предмет ", сподели генералът.

„ Ние, без значение от алените линии, които има сред нас и останалите политически сили, сме подготвени да участваме в договаряния за сформиране на държавно управление. Само че на този стадий не виждаме предмет на тези договаряния, защото няма поддръжка за държавно управление с мандат на Българска социалистическа партия. Утре ще беседваме с сътрудниците от Българска социалистическа партия в тази тенденция, че не отхвърляме договаряния с тях, само че бихме желали да бъдат отсрочени и в случай че бъдат обезпечени гласовете на „ ИТН “ и „ Изправи се.БГ! Ние идваме “, тогава ще се включим в договарянията. Мандатоносителят е този, който би трябвало да събере поддръжка за кабинета, който ще предложи “, съобщи Атанасов.

Още при основаването на нашето обединяване „ Демократична България “ сме записали, че в политическа коалиция с Българска социалистическа партия не можем да влезем, изясни той.

Атанасов дефинира срещите на Корнелия Нинова като предизборна акция.

„ Това, което сега прави Корнелия Нинова, е чиста предизборна акция. Правят се срещи сякаш с цел да се разисква дали би могло да се откри болшинство за държавно управление, а там се приказва за бюджет. Бюджетната процедура е уредена. Има си бюджетна комисия в Народното събрание, където ще бъдат обсъждани предложенията сред първо и второ четене. След това ще има спор в пленарна зала и ще се гласоподава “, сподели Атанасов.

Още след неуспеха на първия мандат предложихме проект, Българска социалистическа партия и всички други политически сили го знаят - да се създадат диалози сред четирите политически сили – партиите на смяната, и да предложим на президента да бъде връчен мандатът на най-малката политическа мощ като платформа. И въз основата на тази платформа да се сътвори експертно държавно управление. Това беше работещ проект, акцентира съпредседателят на „ Демократична България “.

Според него „ цялото държание на „ ИТН “ показваше, че те не желаят да сформират държавно управление “.

Когато искаш да събереш поддръжка, би трябвало да убедиш сътрудниците си, че това е съставът, който е кадърен да свърши работа и ще прокара избрани политики, разясни Атанасов.

И добави, че при последващо Народно заседание, в случай че „ Демократична България “ получи мандат, ще покаже на останалите по какъв метод би трябвало да се събере поддръжка.

„ На всяка цена не може да се прави каквото и да е в политиката. Това е твърдоглавост. В политиката би трябвало да се търси поддръжка, да се събира поддръжка, за всяко едно деяние, камо ли за сформиране на държавно управление “, сподели още Атанас Атанасов.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР