снимка БулфотоЗам.-шефът на Пирогов твърли оставка. Заместник-директорът на Пирогов проф. Николай

...
снимка БулфотоЗам.-шефът на Пирогов твърли оставка. Заместник-директорът на Пирогов проф. Николай
Коментари Харесай

Зам.-шефът на Пирогов хвърли оставка

снимка Булфото

Зам.-шефът на " Пирогов " твърли оставка. 

Заместник-директорът на " Пирогов " проф. Николай Габровски си е подал персонално оставката от заемания от него пост преди няколко дни, заяви неврохирургът пред bTV.

Според него е обикновено всеки шефа самичък да избира екипа си, само че даде обещание, че ще остане да оказва помощ на новото управление в болничното заведение, които са негови сътрудници и познава от дълго време.

" През последните няколко месеци тонът ескалира доста съществено сред лекарите, по-специално лекарите от " Пирогов ", и министерството на опазването на здравето. Създаде се една атмосфера на доста огромно напрежение. Мисля даже, че в случай че следим изявленията, в случай че следим обществените мрежи и други канали стигнаха до едни крайности, които от дълго време не бяхме виждали ", уточни неврохирургът и продължи:

" Най-страшното е, че започнахме да виждаме образуването на едни групи лекари против други лекари поради, че всички се печем на еднакъв огън. Това продължаваше прекомерно дълго време и трябваше да се потърси метод да се постави край. Това стана до някаква степен на тази среща ".

" Знаете, че нещата в " Пирогов " започнаха с една инспекция и констатация на НЗОК, която откри нарушавания за една немалка сума. Трябва да се има поради, че тези нарушавания не могат да бъдат признати за такива, до момента в който не бъде приключена тази инспекция, до момента в който не бъде протестирана и няма решение по нея. Тоест обявената сума сигурно е напълно друга. Тази е работна ", сподели Габровски.

Той уточни, че е доста значимо да се знае, че тази сума се отнася за един интервал, " през който ние сме се борили с COVID-19 ".

" В този интервал финансирането на здравната система беше радикално друго. На нас, лекарите, ни беше казано че е обезпечена една сума пари, има финансиране, да създадем всичко за пациентите – „ грижете се за здравната част, финансовата е обезпечена “. Всъщност и тук идва най-важното – „ Пирогов “ няма никакъв претекст за това по този начин наречено източване, тъй като получава  едни и същи пари през този интервал от време. като финансиране е обезпечено ", съобщи Габровски.

Специалистът уточни, че всяка болница има финансов предел за своето битие и за „ Пирогов “ това е към 5 милиона на месец.

" Така или другояче тук не може да става дума за финансова машинация и това залегна в подписаното съглашение (в сряда с министерството на здравеопазването). Втора точка е, че това са административни нарушавания, които следва да бъдат ревизирани и конкретизирани какъв брой са действителни. Тоест не става дума за точене на касата, а за неверно попълнена документи ", съобщи лекарят.

" Третата точка на съглашението визира това, че медиците от " Пирогов " са от голяма важност за здравната система, тъй като се е стигнало до такава степен, че някои от сътрудниците му са желали болничното заведение да приключи работа “, разкри Габроевски.

По думите му „ не малко сътрудници считат, че това съглашение не е изчистило името на " Пирогов ". Той е безапелационен, че митингът не е в отбрана на една персона, а на лекарите в незабавната болница, които са доста наранени.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР