снимка: БулфотоЗа нас те сега са даденост, но не е

...
снимка: БулфотоЗа нас те сега са даденост, но не е
Коментари Харесай

31 октомври 1951 г. : В Лондон се появява първата пешеходна пътека

снимка: Булфото

За нас те в този момент са даденост, само че не е било по този начин преди 70 години. Първата " зебра " се появява в Лондон. 

Следвоенна Британия е имала невисок авто трафик – 10 % от днешния. Въпреки това жертвите на пътя се увеличавали. Местата, където пешеходците можели да пресичат, били маркирани само с железни издутини. Те се забелязвали елементарно от хората на улицата, само че не и от водачите. Обикновено, когато лидерът усети, че гумите са минали през сходно нещо, към този момент е прекомерно късно да спре или понижи.

Транспортната изследователска лаборатория на държавното управление в страната опитало с най-различни пешеходни пътеки. Тя тествала голям брой дизайни на хиляди места. Широките черно-бели райета обаче се забелязвали най-ясно.

Когато в края на 1951 година пешеходната пътека вид зебра навлязла в Британия, смъртните случаи на пешеходци паднали с 11 % още първата година.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР