Снимка БулфотоЙорданка Фандъкова обяви тревожна новина за столицата.Расте броят на

...
Снимка БулфотоЙорданка Фандъкова обяви тревожна новина за столицата.Расте броят на
Коментари Харесай

Фандъкова: Расте броят на приетите с коронавирус в общинските болници в София

Снимка Булфото

Йорданка Фандъкова разгласи тревожна вест за столицата.

Расте броят на приетите в болница с ковид в общинските лечебни заведения в София. Увеличават се пациентите, които се нуждаят от интензивно лекуване. COVID отделенията в общинските лечебни заведения са цялостни на 80 %. Това разгласи през днешния ден кметът на София Йорданка Фандъкова при инспекция на ремонта на бул. " Първа българска войска " в регион " Средец ".

Надявам се това повишаване да спре, тъй като най-важното е на пациентите да им бъде обезпечено лекуване, сподели кметът и изрази терзанието си от увеличението на натиска в общинските лечебни заведения.

Кметът заяви, че девет общински ДКЦ-та имат разкрити COVID кабинети, три от тях са сключили контракти с НЗОК и за обезпечаване на лекуване. Останалите се приготвят, тъй че да могат да обезпечат това лекуване и по този метод да понижат натиска към лечебните заведения, сподели Фандъкова. Тя заяви още, че 121 учебни паралелки са карантинирани и образованието на децата се прави онлайн. Като % това не е доста, само че обстановката е динамична разяснява кметът. Тя осведоми, че четири групи в детски градини са карантинирани.

Столичният кмет изнесе систематизирана информация за инспекциите за носене на маски в градския превоз и в метрото. За септември са направени 25 000 инспекции, формирани са 315 акта и 550 констативни протоколи. Като цяло ограниченията се съблюдават, само че моля хората да носят маските си, изключително където има скупчване на хора, уточни Фандъкова.

Относно ремонта на бул. " Първа българска войска " столичният кмет сподели, че дейностите скоро ще приключат. " Първа българска войска " е един от огромните обекти, обекти които изпълняваме тази година. Това е доста знаково трасе и дълго чакан ремонт в регион " Сердика ", сподели кметът. Тя заяви, че до началото на декември чака цялостният ремонт да бъде приключен. Направени са нови тротоари, озеленяване, ще бъдат посадени и нови дървета. Сезонът на ремонтите върви към своя край, останалите поправки се довършват. Реконструкцията на бул. " Цар Борис Трети " ще продължи и през идната година. Имаше известно закъснение. Сега се работи се по-активно. Надявам се компанията реализатор да успее да преодолее забавянето, което е и в техен интерес, с цел да не им постановяваме наказания, уточни Фандъкова.

На въпрос, обвързван с препоръчаните промени в изискванията за паркиране в центъра на София и покачването на цените за репатриране и слагане на " скоба " столичният кмет сподели, че чака да види точните планове. За мен е значимо да разтеглим програмата за уголемение на зоните, сподели Фандъкова и добави, че точно живущите в центъра са упорствали работното време на зоните да бъде увеличено. Кметът сподели, че държи доста на премахването на така наречен длъжностен абонамент за паркиране, защото не е редно институции да имат право да паркират гратис. Кметът акцентира, че служебният абонамент на Столичната община също ще бъде отстранен. По думите това се прави, с цел да се усилят местата за паркиране на живущите и приходящите в центъра.

Кметът разяснява и случай в 9-ти медицински център в " Орландовци ". В общината е постъпил сигнал за захвърлени документи на пациенти на умрял персонален доктор.

Документите с персоналните данни на пациентите са оставени пред кабинета от заместващ доктор. Предстои инспекция по случая. Фандъкова осведоми, че 9-ти медицински център от няколко месеца е без шеф, което е породило безпорядък. Подобно държание на лекаря, захвърлил по този метод документите неприемливо, уточни кметът. Документите са към този момент прибрани в настрана помещение, осведоми кметът на " Сердика " Тодор Кръстев, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР