Снимка: БулфотоВтори пост за деня по адрес на президента Румен

...
Снимка: БулфотоВтори пост за деня по адрес на президента Румен
Коментари Харесай

Сачева: Г-н Радев, ако не можете да се справите, потърсете помощ или поканете друг да реши проблема

Снимка: Булфото

Втори пост за деня по адрес на президента Румен Радев написа някогашният обществен министър на България Деница Сачева.

Ето какво разгласява тя във фейсбук профила си:

" Тази заран приканих президента Радев най-накрая да се реши да вземе отношение по рецесията със заседналия към този момент 9 дни транспортен съд в Яйлата. Направих това с оглед да не се допусне екологична злополука поради нескопосаните решения, които вземат досега неговите министри, и поради цялостното неявяване на премиера му по тематиката. 
По тези аргументи отговорността за рецесията е в неговите ръце. Вместо съответни решения и решителни дейности президентът Радев от конгрес за обществено предприемачество импровизира, най-общо, че „ предходните са отговорни “. Не мога да си показва, че един президент с към този момент 5 години стаж в държавното ръководство, вместо да работи, избира да се изяснява, оправдава и да търси виновност в минало, в което отново е бил президент.
Г-н Радев, в случай че не можете да се справите потърсете помощ или поканете различен да реши казуса! Вълните към този момент доближават два метра, прогнозата за времето е неподходяща. Най-малкото можехте към този момент да сте провели диалог с президента Ердоган, с цел да обсъдите опциите за избавителни дейности. Трите морета не са просто конференция. Произнасянето на високопарни думи по интернационалните сцени не е задоволително. Едно от тези морета е и Ваша държавническа отговорност, изключително когато имате към този момент две назначени държавни управления.
Призоваваме още през днешния ден държавното управление Ви да изнесе цялата налична информация по случая, да спре да се оправдава и да предприеме действителни дейности по преодоляване на рецесията до момента в който не се е трансформирала в злополука! "

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР