снимка: БулфотоВсяка мобилна ковид секции в София ще трябва да

...
снимка: БулфотоВсяка мобилна ковид секции в София ще трябва да
Коментари Харесай

Близо 70 000 души са под карантина за изборите

снимка: Булфото

Всяка мобилна коронавирус секции в София ще би трябвало да посети сред 40 и 50 адреса.

Близо 70 000 души са под карантина. За изборите в неделя в София, Варна, Русе и Благоевград ще бъдат разкрити към 80 секции за карантинирани. Срокът за назначение на членове на тези комисии изтича през днешния ден. В Русе искащи няма. В някои от изборните региони в София също мъчно намират претенденти за мобилните коронавирус секции.

В Русе под карантина са към 1900 души. Желаещите да гласоподават с повдижвна секция са 80, предава Българска национална телевизия. С транспарантна кутия и в защитно облекло екипът ни посети Кристияна. Тя учи в Япония прибрала се преди дни. Заради задъжлителната каранитна се постанова урната да отиде в дома й.

" Защото откогато имам правото да гласоподавам, не съм пропущала избори и тъй като това е отговорност на всеки един българин ", споделя Кристиана Пантева.

Сформираните подвжни коронавирус секции в Русе са 3.

" При посещаване при лицата, които са карантинирани, те ще ги извикват до вратата, до входа нажилището, където по нормалния метод ", сподели Милена Хинкова, ръководител на РИК – Русе.

От РИК Русе чакат партиите да предложат претенденти за мобилите коронавирус секции.

В София за седмица са карантинирани близо 15 000 души. Желаещите да гласоподават в преносима урна са близо 1300. За тях ще бъдат разкрити 51 секции.

" 15 са другите преносими секции за хората с увреждания + тези 51. Разбира се ще бъдат открити секции служебни в коронавирус отделенията и в болничните заведения ", изясни Венера Милова - секретар на Столчината община.

В Александровска болница ще има една секция за коронавирус заболели и три за лежащите в другите клиники.

" Те са включени в описите. Ако здравословното им положение разрешава идват в секциите и се осъщестява изборния развой ", добави доктор Божидар Чукурланов - шеф " Коорднация и сугурност ", УМБАЛ " Алескандровска ".

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР