Снимка БулфотоВсички небитови потребители, независимо от консумацията им на ток,

...
Снимка БулфотоВсички небитови потребители, независимо от консумацията им на ток,
Коментари Харесай

Детски градини, фризьори, зъболекари - на свободния пазар за ток

Снимка Булфото

Всички небитови консуматори, без значение от потреблението им на ток, ще излязат на свободния пазар на ток от 1 октомври 2020 г. Тази корекция в Закона за енергетиката, импортирана от ГЕРБ, одобриха депутатите на първо четене, заяви dnes.bg .

Според Валентин Николов от ГЕРБ, който е измежду вносителите на измененията, една от изгодите на поправката ще е усилването на конкуренцията в бранша, което ще се отрази позитивно на пазара на електрическа енергия.

С към 20-30% по-ниска цена ще могат да заплащат компаниите на свободния пазар на ток, предвижда той.

Промяната ще засегне към 300 хиляди клиента с годишно ползване от към 4 500 000 MWh. Така на процедура на контролирания пазар ще останат единствено семействата.

България е измежду последните страни в Европейски Съюз, чийто пазар не е изцяло либерализиран, а това би трябвало да се случи най-късно до 2021 г. Директива на Европейски Съюз ни задължава от 1 януари единствено семействата да останат на контролирания пазар, а всички останали да купуват ток на свободния пазар.

Според Таско Ерменков от Българска социалистическа партия обаче законотворците би трябвало доста добре да помислят какво тъкмо ще одобряват дефинитивно, тъй като става въпрос за детски градини, фризьорски салони, за лекари, за зъболекари.

" Огромният брой дребни консуматори, които ще излязат на пазара, не съставляват интерес за търговците на сила, тъй като от облагата от тях няма да съумеят да си покрият и административните разноски ", предизвести той.

Това, съгласно социалиста, значи, че в случай че дребните компании не намерят търговец на сила, ще би трябвало да се доставят на последна инстанция, където обаче токът е доста безценен и има опасности от банкрути на хиляди микро предприятия.

Рамадан Аталай от Движение за права и свободи разяснява, че с този закон се сменя политиката в бранша и предлагането би трябвало до пристигна от Министерския съвет, с цел да изостри вниманието на обществото, че това което ще се случи след три месеца, е доста значимо.

Той също предизвести, че в случай че дребните компании останат на последна инстанция, ще се оправят доста мъчно.

" Една добра концепция без уточнения, без пояснения ще докара до такава степен, че дребните компании отново ще останат на доставяне на ЕРП-тата. Кой ще се ангажира да достави ток на бръснарницата в село Бреница, община Кнежа, област Плевен? ", риторично попита Аталай.

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте не запомнили вашата ключова дума можете да я възс
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР