снимка БулфотоВсе още не може да се каже какви ще

...
снимка БулфотоВсе още не може да се каже какви ще
Коментари Харесай

От ЦИК все още нямат яснота за машините за гласуване

снимка Булфото

Все още не може да се каже какви ще бъдат машините за гласоподаване и по кое време ще бъдат доставени у нас. Това съобщи пред Българска национална телевизия представителят на ЦИК Александър Андреев, представен от.

" За какъв брой време ще дойдат в България е въпрос, който зависи от участниците в публичната поръчка. Има разнообразни периоди според от типа на машината, времето за произвеждане и така нататък При всички случаи, колкото по-рано бъде оповестена публичната поръчка, толкоз по-добре ", изясни той.

По думите му въпросът с машините не е единствено до обезпечаването им. " Машинното гласоподаване визира и въпроси като тяхното запазване, защита, логистика, техническо застраховане ", добави още представителят на ЦИК.

Според него, по груби оценки, в над 9500 секции с над 300 гласоподаватели би трябвало да има машинно гласоподаване, като може би ще е належащо да има повече от една машина в секция. " Така че, около 10 000 машини ще е належащо да има при всички случаи, с цел да се обезпечи обикновено машинно гласоподаване ", сподели още Андреев.

" След ветото на президента върху част от измененията в Изборния кодекс, би трябвало още веднъж текстовете да влязат в Народното събрание и там да бъдат прегледани, да се реши дали ще се вземат под внимание претекстовете на Радев или ще бъдат прегледани в този си тип ", заяви  представителят на ЦИК.

" Бих се въздържал да отговоря дали споделям претекстовете на президента за ветото. ЦИК ще извърши закона подобен, какъвто е, защото на нас е предоставено като правоприлагащ орган да осъществим подготовката на изборите ", сподели той.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР