Снимка БулфотоВодачът на листата на Демократична България за евровота и

...
Снимка БулфотоВодачът на листата на Демократична България за евровота и
Коментари Харесай

Радан Кънев сезира прокуратурата и ЕК за теца на Доган във Варна и обяви: Закриват пристанище Варна-изток и го заменят с...

Снимка Булфото

Водачът на листата на " Демократична България " за евровота и зам.-председател на ДСБ Радан Кънев ще сезира прокуратурата, както и Европейската комисия за подготвяното съгласно него " закриване " на пристанище " Варна-изток " и замяната му с това при теца на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган. Това разгласи самият Кънев посредством профила си във фейсбук, заяви clubz.bg .

" В момента пристанище " Варна-изток " се преустройва в " рекреационни зони " (алеи с кръчми и чалготеки) (...). А пристанище ТЕЦ-Варна се ръководи от Доган под благосклонния взор на локалната и националната власт. Накратко - приготвя се закриване на " Варна-изток " и замяната му с ТЕЦ-Варна, само че към този момент в ръцете на Движение за права и свободи, а не на страната. 

По силата на член 106, алинея 1, член 112, алинея 2 и параграф 74 Преходни и заключителни разпоредби на Закона за морските пространства, вътрешните водни пътища и пристанищата на Република България (ЗМПВППРБ), пристанище ТЕЦ-Варна е ПУБЛИЧНА ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ. Държавата обаче - в лицето на регионалния шеф и на министъра на превоза - не е издала акт за ПДС. Напротив - държавни и общински институции интензивно съгласуват и подкрепят дейностите, с които Доган заграбва тази скъпа пристанищна зона... ", написа Кънев.

И показва в умозаключение:

" Моят екип от експерти по европейски транспортни, конкурентни, митнически и морски политики приготвя писма до отрасловите комисари в Европейска комисия, с които ще сезирам институциите за нарушаване на европейското право и опасност за българската и европейската национална сигурност. Аз приготвям сигнал до прокуратурата и претенции до регионалния шеф и транспортния министър за позволените нарушавания на българските закони. "

В края на предишния месец в своя публикация в. " Капитал " споделя за бъдещите проекти за разширение на пристанище " ТЕЦ-Езерово " тъй че да поеме част от товарите на пристанище Варна. 

" Още от 2017 година кметът на Варна Иван Портних предложи огромните кораби, които в този момент товарят зърно и скрап в центъра на Варна, да се реалокират на кейовите места на теца край село Езерово. Мотивът на Портних бе, че по този начин ще се освободи зоната на настоящето пристанище и ще може да се отвори за отдих и занимания за жителите и гостите на града, както се случва в Бургас ", показва изданието.

 



 

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши комен
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР