Снимка БулфотоВицепремиерът опроверга информациите, че се планира затваряне на един

...
Снимка БулфотоВицепремиерът опроверга информациите, че се планира затваряне на един
Коментари Харесай

Пеканов: ГЕРБ подклаждат с лъжи страховете на хората

Снимка Булфото

Вицепремиерът опроверга информациите, че се възнамерява затваряне на един от най-важните ни тецове.

На днешната конференция на ГЕРБ многократно беше внушено, че в ПВУ е заложено затварянето на държавния Топлоелектрическа централа " Марица Изток 2 " през 2026 година За страдание, макар изобилните позовавания на текста на Плана, качен на https://www.nextgeneration.bg/ от ГЕРБ демонстрират по какъв начин дяволът чете Евангелието.  Това написа в профила си във Facebook заместител министър-председателят по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов.

" Господин Борисов има поради плануваното в Плана подкрепяне за създаване на парогазова централа с мощ най-малко 1.0 Гранични войски, която да замести въглищни мощности. Единственото условие към централите, които биха се възползвали от тази опция, е да са във въглищните райони на страната. Никъде не е посочено, че това ще бъде държавният Топлоелектрическа централа " Марица Изток 2 " - в противен случай, това може би ще е последната работеща на въглища централа в България. Кои мощности ще бъдат сменени с парогазови не сме определили. Това ще зависи от последващите тръжни процедури и кандидатстване за създаване на новата газова мощ. Напомням, че доста сложен консенсус беше реализиран със синдикатите в многочислените ни диалози, в това число през предходната седмица, когато посрещнахме служащите в Министерски съвет - точно с цел да ги уверим, както е написано и в Плана, че не се залага затваряне на държавния Топлоелектрическа централа. Смятам за доста рисково да се взривява още веднъж тематиката за краткосрочни политически облаги ", декларира Пеканов.

" Считам за неетично да се злоупотребява с терзанията на обществото в името на няколко гласа повече на избори. ГЕРБ знаят какъв брой значими за бъдещето на България въпроси са подминавали с години от боязън. А в този момент подклаждат с неистини страховете на хората ", написа още вицепремиерът, представен от Novini.bg.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР